Rigoberto Urán melder ud om karrierestop

12/02/2024 08:18

|

Nicolai Steinicke

Foto: Sergio Rojo / Shutterstock.com
Det varer ikke længe før vi ikke ser Urán mere.

Mest læste i dag

Den columbianske cykelstjerne Rigoberto Urán har annonceret, at den igangværende sæson vil være hans sidste i det professionelle felt. 

Efter en imponerende karriere, der spænder over næsten to årtier, planlægger Urán at hænge cyklen på knagen efter de Olympiske Lege i august. Nyheden, som har berørt mange, blev delt af Urán på hans sociale medier og er også bekræftet af hans nuværende hold, EF Education - EasyPost.

37-årige Urán, der begyndte sin professionelle karriere hos Tena-Salmilano i 2006, har siden været en markant figur i cykelsporten. Han har kørt for store World Tour-hold som Team Sky, før han i 2016 skiftede til det nuværende EF-hold. Urán har gennem sin karriere opnået 14 sejre, herunder etaper i alle tre Grand Tours: Giro d'Italia, Tour de France og Vuelta a España. Han har også to gange opnået en andenplads i Giro d'Italia og gentog denne præstation i Tour de France i 2017, hvor kun Chris Froome overgik ham.

Ud over hans succeser på vejene, vandt Urán sølv ved OL i London i 2012, hvilket cementerede hans status som en af Colombias mest elskede sportsfigurer. Hans popularitet i hjemlandet er så stor, at der er lavet en tv-serie på over 80 afsnit om hans liv. Med millioner af følgere på sociale medier, er Uráns indflydelse på cykelsporten ubestridelig.

"I næsten 23 år har mit mål været at stå op, spise morgenmad og så køre på min cykel," fortæller Urán om sin passion for sporten. Mens han erkender, at beslutningen om at trække sig tilbage er skræmmende, anerkender Urán, at cykling har givet ham alt i livet.