Verdensmester hylder Mads Pedersen

25/03/2024 10:04

|

Nicolai Busekist

Foto: Bob Cullinan / Shutterstock.com
Den danske cykelstjerne Mads Pedersen har fået stor ros af verdensmester Mathieu van der Poel.

Mest læste i dag

Søndag var Mads Pedersen i aktion, hvor han i spurten fik hård konkurrence fra Mathieu van der Poel. I sidste ende viste danskeren sig at være stærkest, og dermed blev han kåret som vinder af Gent-Wevelgem.

Efterfølgende har han fået stor ros af Van der Poel, der ikke har tøvet med at pege på Pedersen som den retmæssige vinder. Det var nemlig ham, der var bedst i spurten.

"Jeg havde ikke nogen stor tro på min sprint, hvis jeg skal være helt ærlig. Jeg led meget i dag. På anden passage op ad Kemmelberg satte Mads mig næsten, og til sidst handlede det bare om at holde hjul," sagde han ifølge mediet Wielerflits.

Van der Poel formåede ellers at vise sig fra sin bedste side fredag, hvor han tog sejren i E3 Saxo Classic. Søndag var han ikke i stand til at gøre dette, hvilket ifølge ham selv i høj grad var præget af vinden og forholdene.

"Jeg havde fredagens løb i benene, men Mads kørte også det løb, så det er ingen undskyldning. Den stærkeste rytter vandt," lød det fra ham.

Efter løbet var Pedersen hurtig til at sende den store ros videre til resten af Lidl-Trek-holdet. I sit vinderinterview sendte ham dem en stor tak og sagde, at de har gjort et perfekt stykke arbejde, og derfor også bragt ham i en god position til spurten.

Til slut kunne han selv gøre arbejdet færdigt. Det gjorde han ved selv at åbne op, eftersom Van der Poel havde Jasper Philipsen siddende i forfølgergruppen. Og netop det faktum, at han selv åbnede op, viste sig at være en god idé.