Det der ikke måtte ske, er sket: Nu nægter landstræner at gå af

Af: Emil Martesen

|

13/09/2023 08:55

Fodbold
Foto: James Williamson/Getty Images
Foto: James Williamson/Getty Images
Landstræneren lægger ikke fingre imellem.

Mest læste i dag

I en tid, hvor mange ville bukke under for presset, står Sveriges landstræner, Janne Andersson, som en klippe i brændingen.

På trods en skuffende præstation i den seneste kamp, hvor Sverige tabte 1-3 mod Østrig, nægter Andersson at vige fra sin post:

"Det er klart, at det er en meget hård situation, men så længe chancen er der, så trækker jeg mig ikke," fastslår han med urokkelig beslutsomhed i kølvandet på 1-3 nederlaget i Viaplay-studiet efter kampen.

Sverige har da også oplevet bedre dage på fodboldbanen, men Janne Andersson ser ikke nederlaget som en endegyldig dom.

Tværtimod ser han det som en mulighed for at vise, at mirakler kan ske, selv i de mest udfordrende tider:

"Jeg har været vidne til større mirakler", siger han, en mand der har ført Sverige til en kvartfinale ved VM i Rusland og har stået i spidsen for holdet siden 2016.

Og selvom vejen til EM i Tyskland i 2024 synes brolagt med forhindringer, med syv point op til begge konkurrenter og kun tre spillerunder tilbage i gruppen, er Janne Andersson ikke klar til at kaste håndklædet i ringen:

"I dag spillede vi faktisk en ganske god kamp. I juni var de klart bedre i Østrig. Men vi skal spille de kampe, der er tilbage, og så lægger vi sammen efter", forklarer han, med en optimisme der lyser i mørket.