Pogbas deroute fortsætter: Er testet positiv for doping

Af: Nicolai Busekist

|

12/09/2023 09:10

Juventus-stjernen Paul Pogbas deroute fortsætter, da han er blevet testet positiv for doping.

Mest læste i dag

Paul Pogba trækker igen overskrifter verden over. Og det er bestemt ikke af en positiv årsag.

Den franske stjerne er nemlig blevet testet positiv for testosteron, der er på Det Internationale Antidopingagenturs (Wada) liste over forbudte stoffer.

Dette er ifølge nyhedsbureauet Reuters blevet bekræftet af Italiens antidopingagentur mandag aften.

Allerede mandag eftermiddag blev nyheden delt af flere italienske medier, herunder La Gazzetta dello Sport, der var blandt de første medier til at afsløre den store historie.

Derudover er det også mandag aften blevet bekræftet af Juventus, at det italienske antidopingagentur har truffet en beslutning om at suspendere Paul Pogba. Klubben vil også evaluere sagen, og venter derfor på et udfald af sagen hos det italienske antidopingagentur.

Næste skridt er, at antidopingagenturet skal udføre en såkaldt B-prøve. Hvis det også viser sig, at den er positiv, så står han til en streng straf. Ifølge Ritzau risikerer han at få en karantæne på helt op til fire år.

Den positive prøve stammer fra Juventus' første Serie A-kamp i denne sæson, som blev spillet den 20. august. Her blev han testet, selvom han slet ikke var på banen i kampen mod Udinese.

Efterfølgende har han nået at spille med i to kampe, hvor han begge gange blev skiftet ind i anden halvleg. Han er for nylig vendt retur til truppen, efter at have været ude med en skade.

Generelt har hans tid i Juventus været præget af en del problemer. Han har været ramt af flere skader, hvilket resulterede i, at han kun spillede seks Serie A-kampe for den italienske klub i sidste sæson.

Det er anden gang, at han befinder sig i den italienske klub. Som ung fik han en chance for at bryde igennem hos Manchester United, men det lykkedes ham ikke. Derfor rykkede han til Torino-klubben i 2012.

Her gjorde han det så godt, at Manchester United valgte at hente ham retur i 2016. Han fik dog aldrig den store succes i Premier League, og blev derfor sendt tilbage til Juventus sidste år, hvor han dog også har haft det svært.