Everton får deres pointstraf reduceret

27/02/2024 07:41

|

Nicolai Steinicke

Everton har fået deres straf reduceret.

Mest læste i dag

Everton har fået reduceret deres pointstraf for at bryde Premier Leagues regler om profit og bæredygtighed. 

The Toffees blev henvist til en uafhængig kommission i marts for påståede overtrædelser relateret til sæsonen 2021-22 og blev oprindeligt fratrukket ti point. 

Det skriver Sportbible.

Men den seneste afgørelse betyder, at Everton nu vil se dette fradrag reduceret til seks point og rykke op til 25 point og en 15. plads i Premier League. 

Klubben betegnede det oprindelige fradrag på 10 point — det største i konkurrencens historie og det første relateret til finansielle fairplay-regler — som "helt uforholdsmæssigt og uretfærdigt". 

Everton står dog over for endnu et potentielt pointfradrag, efter de sammen med Nottingham Forest blev anklaget for at bryde reglerne for anden gang i januar. Kun tre klubber er tidligere blevet fratrukket point i Premier League-historien. 

Middlesbrough blev fratrukket tre point for ikke at opfylde en kamp mod Blackburn Rovers i 1996/97. I marts 2010 mistede Portsmouth ni point efter at være gået i administration. 

Tottenham fik også en fradragelse på 12 point før sæsonen 1994/95 for finansielle uregelmæssigheder begået flere sæsoner tidligere. Dog blev denne straf i sidste ende ophævet.