Joachim Andersen om EM: Det har jeg det lidt svært med

Af: Nicolai Busekist

|

03/12/2023 08:00

Danmarks gruppe til EM i Tyskland blev lørdag udtrukket, og dette reagerer forsvarer Joachim Andersen nu på.

Mest læste i dag

Danmark skal næste år spille mod Slovenien, Serbien og England, når det er tid til at spille EM. Det er af flere blevet beskrevet som en god gruppe, men Joachim Andersen er ikke helt enig.

Han er glad for at skulle spille mod hold, som de 'ved en masse om', siger han. Til gengæld er meget påpasselig med at beskrive det som en 'drømmelodtrækning'. 

"Det er altid sjovt at møde hold, som man ved en masse om. Det er tre hold, som vi kender nogenlunde, og vi har spillet mod dem inden for forholdsvis kort tid," siger han til TV 2 Sport.

Han holder også fast i, at Danmark skal fokusere på sig selv, og derfor ikke koncentrere sig om de andre hold. Derfor er han også overbevist om, at de ikke bør beskrive det som en 'god lodtrækning'.

"Jeg synes, det ser nogenlunde ud. Jeg har det lidt svært med 'drømmelodtrækning' og 'god lodtrækning'. Man har altid nogle forventninger, men det er ikke altid, som man tror. Jeg synes, vi skal fokusere på os selv," lyder det.

Det er naturligvis ikke nogen hemmelighed, at der er mange andre stærke hold med til EM. Derfor kunne Danmark sagtens være havnet i en gruppe med landshold, der er højere rangeret på verdensranglisten hos FIFA.

Ikke desto mindre har Danmark i denne kvalifikationsrunde bevist, at de kan have det svært mod landshold, der er rangeret lavere. Blandt andet formåede de kun at tage et enkelt point med fra deres første kamp mod Slovenien.

Derfor er det bestemt heller ikke selvskrevet, at de går videre fra deres gruppe til den kommende slutrunde. På det seneste har Kasper Hjulmands mandskab nemlig haft meget svært ved at spille på deres tidligere høje niveau.