Kasper Hjulmand giver forklaring på skuffende nederlag

21/11/2023 09:00

|

Nicolai Busekist

Foto: Stu Forster/Getty Images
Mandag aften spillede Danmark deres sidste kamp i EM-kvalifikationen, hvilket endte med et skuffende nederlag.

Mest læste i dag

Både de danske tropper og landstræner Kasper Hjulmand har været udsat for en del kritik under den seneste EM-kvalifikation. Det handler især om, at den offensive del af spillet slet ikke har fungeret for dem.

Det viste sig også at være tilfældet, da de mandag aften spillede mod Nordirland i deres sidste kamp i denne EM-kvalifikation. Her blev det til et nederlag på 0-2, hvilket hverken spillerne eller Hjulmand kan tillade sig at være tilfredse med.

Efter kampen forklarede den danske træner, at de generelt har haft meget svært ved at skabe chancer under EM-kvalifikationen. Han fortalte, at de har haft mange muligheder for at nå frem til chancer, men det er ikke lykkedes.

Hjulmand sagde dog også, at det var svært at spille mod et hold som Nordirland, da de havde pakket sig godt sammen i defensiven. Af denne grund mente han, at det var vanskeligt at lægge pres på dem. 

"Det er sværere at presse et hold, som ikke vil spille med," sagde Hjulmand ifølge Ritzau med henvisning til Nordirlands meget defensive indstilling til kampen.

"Det afgørende har været, at vi har manglet intensiteten, når vi har haft bolden. Når man ser på hvor meget vi har haft bolden, så skulle vi have haft nogle flere komfortable sejre. Det har været nogle hårdt tilkæmpede sejre."

Til trods for det skuffende nederlag, så kan Danmark fortsat glæde sig over, at de skal til EM næste år. Denne plads sikrede de nemlig med deres sejr på 2-1 i Parken fredag aften, hvor de fik besøg af Slovenien.

Det betyder også, at kampen mod Nordirland som sådan ingen betydning havde. Alligevel var det en klar forventning, at Danmark ville vinde kampen.