Rasmus Højlund nomineret til fornem pris

Af: Nicolai Busekist

|

20/11/2023 11:13

Manchester United-stjernen Rasmus Højlund er blevet nomineret til en fornem pris sammen med to holdkammerater.

Mest læste i dag

Rasmus Højlund har chancen for at vinde en meget fornem pris. Det samme gør sig gældende for hans holdkammerater på det danske landshold, Andreas Christensen og Joachim Andersen.

Fælles for dem alle tre er, at de er blevet nomineret til at blive årets mandlige fodboldspiller i Danmark.

Den 20-årige angriber blev kendt i hele verden, da han denne sommer blev hentet til Manchester United for 560 millioner kroner plus eventuelle bonusser. Derfor har der været meget opmærksomhed omkring ham, og nu kan han igen komme i fokus.

Det skyldes, at den unge Manchester United-angriber har chancen for at blive kåret som årets fodboldspiller i Danmark. Det er en pris, der bliver uddelt af Dansk Boldspil-Union (DBU) og Spillerforeningen.

For at vinde prisen, skal han vælte holdkammeraterne Joachim Andersen og Andreas Christensen af pinden. Ifølge Ritzau er det deres kolleger, der har stået for at indstille netop de tre spillere til den fornemme pris.

"20-årige Rasmus Højlund har fået sit internationale gennembrud i 2023. I første halvdel af året blev han noteret for otte mål og tre oplæg i italienske Atalanta," skriver DBU og Spillerforeningen.

"Og de præstationer var med til at bane vejen for skiftet til favoritklubben Manchester United og Premier League. Iført United-trøjen er han aktuelt topscorer i Champions League, ligesom han er det på landsholdet."

Joachim Andersen har også formået at slå sit navn fast i Premier League, hvor han har været en fast del af defensiven hos Crystal Palace. Det samme er han i øvrigt på landsholdet, hvor Kasper Hjulmand gør hyppigt brug af ham.

Andreas Christensen var i sin første sæson i FC Barcelona med til at vinde La Liga. Der er ingen af de tre spillere, der før har vundet prisen. Vinderen bliver fundet i forbindelse med DR's gallashow Sport 2023, som løber af stablen den 6. januar næste år.