Lionel Messi-trøjer skal på auktion: Er blevet vurderet til vanvittigt beløb

21/11/2023 12:15

|

Nicolai Busekist

Foto: Mega Briggs/Getty Images
En række Lionel Messi-trøjer skal på auktion, hvor de forventes at indbringe et enormt beløb.

Mest læste i dag

Hvis man vil have fingrene i en af de landsholdstrøjer, som Lionel Messi spillede med under triumfen i Qatar, så skal man have dybe lommer. Inden længe kommer i alt seks trøjer på auktion, hvor de ventes at indbringe næsten 70 millioner kroner.

Det er vurderet, at de seks trøjer bliver solgt for i alt 68 millioner kroner. Hvis det bliver en realitet, så kan Messi skrive endnu en rekord på sit CV. Det vil nemlig medføre, at der bliver sat en ny rekord for salg af sportsmemorabilia.

Det skriver auktionshuset Sothebys i en pressemeddelelse ifølge Reuters.

"Den ekstraordinære samling anslås til over 10 millioner dollar, og salget kan blive den mest værdifulde samling af sportsmemorabilia på auktion," lyder det fra Sothebys.

De seks trøjer vil være udstillet hos Sothebys i New York fra 30. november til 14. december. Dette er samtidig den sidste dag, hvor det er muligt at afgive bud på de seks trøjer.

I skrivende stund er det den tidligere NBA-stjerne Michael Jordan, der er indehaver af den nuværende rekord for sportsmemorabilia. Den lyder på 10,1 millioner dollars, hvilket svarer til knap 69 millioner kroner. Dette blev der betalt for en trøje, som han havde på under første finalekamp i NBA i 1998.

Desuden er der også tidligere blevet betalt en formue for en argentinsk landsholdstrøje. Det skete sidste år, hvor der blev betalt omtrent 60 millioner kroner for en trøje, som Diego Maradona bar i VM-kvartfinalen i 1986, hvor det famøse 'Guds Hånd'-fænomen blev skabt.

De seks trøjer stammer fra to gruppekampe samt hver af de efterfølgende kampe. Derfor er der også en trøje fra finalen, hvor Argentina vandt over Frankrig.

Det er Messi selv, der har doneret trøjerne, men med et krav om, at en del af overskuddet går til et projekt, som et børnehospital i Barcelona står for.