Messis overraskende udmelding: 'Jeg fortryder det'

Af: Henrik Rothenbücher

|

03/12/2023 09:03

Fodbold
Foto: Mega Briggs/Getty Images
Foto: Mega Briggs/Getty Images
Lionel Messi fortæller i et interview med ESPN, at han omgående fortrød sin handling.

Mest læste i dag

Lionel Messi, en af fodboldhistoriens største spillere, har for nylig givet udtryk for fortrydelse over en kontroversiel målfejring rettet mod den hollandske træner Louis Van Gaal under VM i 2022 i Qatar. Messi, der med sin triumf i Qatar endelig vandt det eneste trofæ, der tidligere manglede i hans samling, har været genstand for stor opmærksomhed.

Argentinas turnering begyndte med et overraskende 1-2 nederlag til Saudi-Arabien, hvilket satte VM-drømmene midlertidigt på pause. De kom dog stærkt tilbage i den næste kamp med en 2-0 sejr over Mexico, anført af en inspireret Messi. I deres sidste gruppekamp mod Polen missede Messi et straffespark, men mål fra Alexis Mac Allister og Julian Alvarez sikrede en 2-0 sejr.

I ottendedelsfinalen scorede Messi igen, da Argentina vandt 2-1 over Australien. Derefter fulgte en overtændt kamp mod Holland, hvor den hollandske træner Van Gaal forud for kampen havde kritiseret Messi.

Messi svarede igen med en assist til Nahuel Molina, der bragte Argentina foran, og efterfølgende scorede Argentina på straffespark. Efter sit mål løb Messi hen til den hollandske bænk og lavede en ikonisk fejring, hvor han dækkede sine ører med hænderne.

I et nyt interview med ESPN afslører Messi, at han fortrød sin målfejring rettet mod Van Gaal. "Jeg kom på 'Topo Gigio' (en målfejring, hvor en spiller sætter hænderne til ørerne som tegn på trods) lige der, og jeg fortrød det omgående" sagde han. "Så snart jeg gjorde det, tænkte jeg: 'Jeg er en idiot. De kan stadig udligne.' Sådanne ting sker normalt," tilføjede han.

I semifinalen sejrede Argentina over Kroatien i en kamp, de vandt 3-0. Messi scorede et mål i det 34. minut og leverede også en verdensklasse assist til Julian Alvarez, der scorede to gange.

I finalen stod Argentina over for Frankrig i Lusail, en kamp der endte i straffesparkskonkurrence, som Messi og Argentina vandt.

Du kan se eller gense straffesparkskonkurrencen herunder, filmet fra tribunerne.