Rygterne om David de Gea til Newcastle svirrer - men der forlyder én særlig betingelse til spanieren

Af: Jesper Bengtson

|

04/12/2023 18:45

Fodbold
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nick Pope udgik med en skade i weekendens 1-0-sejr over Manchester United.

Mest læste i dag

Rygterne om David de Gea til Newcastle svirrer.

Såfremt der er hold i de rygter, står klubben derfor over for en afgørende beslutning vedrørende deres målmandspost, efter at Nick Pope pådrog sig en skulderskade i lørdagens kamp mod Manchester United.

Frygten for at miste Pope i mindst fem måneder giver et dilemma til Newcastle, der står over for et presset program i december med kampe i Champions League, Premier League og Carabao Cup.

Dilemmaet består i, hvorvidt man skal håbe på, at Pope inden længe er klar igen, og at han derfra kan holde sig skadesfri, eller om man skal helgardere sig ved at hente en rutineret målmand ind, som er rustet til at kunne udfylde de store sko.

Det skriver Chronicle Live.

Rygterne om David de Gea til Newcastle svirrer til trods for, at Martin Dubravka, Loris Karius og Mark Gillespie alle er tilgængelige som reserver. David de Gea har angiveligt fået henvendelser fra Saudi-Arabien, men spanieren mener stadig, at han kan konkurrere på øverste hylde.

Hos Newcastles fans er vandene splittet i forhold til, hvorvidt Eddie Howe bør gå efter at sikre sig David de Gea.

"Vi har allerede Dubravka plus to dyre målmænd på bænken. Hvorfor tilføje endnu en, når Dubravka er mere end i stand til at løfte opgaven? Vi har brug for en angriber og dybde på midtbanen", skriver en skeptisk fan på de sociale medier.

En anden fan er dog knap så skeptisk over for rygterne og er klar til at byde David de Gea velkommen under én betingelse:

"Hvis De Gea kan acceptere lønstrukturen i Newcastle United, så hvorfor ikke? Han var den bedste målmand i ligaen sidste sæson. United lod ham gå, fordi de vil have en, der kan spille med fødderne. Nick Pope og De Gea er begge dygtige målmænd."

David de Gea har været klubløs siden i sommers.