Ekspert langer ud efter Red Bull-kører: Han fortjener det ikke

Af: Nicolai Busekist

|

21/04/2024 09:34

Efter at hver eneste Formel 1-kører beholdt deres plads ved udgangen af 2023-sæsonen, er der stor chance for, at feltet virkelig bliver ændret næste år.

Mest læste i dag

I podcasten 'Missed Apex' har racerkører Bradley Philpot givet sin mening om en af de mest erfarne kørere i feltet. Han mener ganske enkelt, at han ikke bør være en del af feltet.

Philpot har argumenteret, at Red Bull-kører Sergio Perez ikke hører til i Formel 1. Han mener ikke, at han fortjener den plads, som han har hos Red Bull.

"Med det, vi nu ved om Perez' relative præstation... Efter at have haft ham i søgelyset, da han er en del af et tophold, kender vi hans relative præstation i forhold til en rigtig topkører," sagde han ifølge F1 Oversteer.

"Så spørgsmålet er egentlig, hvor højt oppe de biler, han fik podieplaceringer i, ville have været med bedre folk? Og jeg synes, Perez er... Jeg ved, at du sagde, han har klaret sig bedre end (Pierre, red.) Gasly og (Alex, red.) Albon hos Red Bull, men jeg synes, han har fået en mere fair chance."

"Det meste af tiden har han haft en bil, der er meget lettere at køre og bedre. Han har fået lov til at være længere væk fra Max (Verstappen, red.) og stadig få placeringer i fronten.

"Hvis man satte Gasly eller Albon i det sæde nu, ville de være tættere på Max end Perez er. Sådan har jeg det. Perez er på min liste over dem, der ikke fortjener at være i feltet, baseret på, at vi det skal være de 20 bedste kørere i verden."

Den mexicanske kører, der tjener 215.000 pund (over 1,8 millioner kr.) om ugen, synes konstant at være under pres, men det er intet nyt, når det kommer til at være Verstappens holdkammerat.