Jenson Button sætter Christian Horner på plads i diskussion om Norris vs Verstappen

Af: Nicolai Busekist

|

22/10/2024 14:42

Formel 1
Tidligere verdensmester Jenson Button mener, at der er brug for nye regler i Formel 1 efter striden om straffen til Lando Norris og Max Verstappen under weekendens USA's Grand Prix.

Mest læste i dag

De to kørere, som ligger i toppen af den samlede stilling, kæmpede om 3.-pladsen på de afsluttende omgange af løbet, da Lando Norris forsøgte en overhaling på ydersiden i sving 12.

Verstappen holdt den indvendige linje og skubbede sin rival ud af banen. Begge biler kørte af banen, og Norris kom foran og holdt fast i sin føring indtil det ternede flag, men mistede sin plads på podiet på grund af en straf på fem sekunder. De vurderede, at han kørte af banen og opnåede en fordel.

Button, der blev verdensmester i Formel 1 i 2009, stod for at udføre en række interviews for Sky Sports F1 efter løbet, hvor han fik Red Bull-teamchef Christian Horner med som gæst for at diskutere, hvordan løbet gik for hans hold. Her blev hændelsen på omgang 52 naturligvis bragt op.

Horner forklarede, at udfaldet af kontroversen var som forventet i henhold til de nuværende regler. Norris gennemførte sin overhaling uden for banen, mens Verstappen nåede apex først, hvilket gav hollænderen fordelen i svinget.

Button var dog hurtig til at udfordre Horner på hans holdning og hævdede, at Verstappen udnyttede, hvordan reglerne er formuleret.

"Det handler om, hvem der er forrest ved apex, og Max var forrest. Men er det fordi, han slap bremsen ved apex? Det virker til, at din kører er meget dygtig til at forstå reglerne, og problemet er mere, at vi har brug for bedre regler for, hvad der er tilladt og ikke," sagde Button ifølge GiveMeSport.

"Vi så det med mange kampe på banen ved det sving. Folk overhalede, kørte indvendigt og skubbede den anden kører af banen. Vi har brug for en regel, der siger, at man ikke kan skubbe en anden helt af banen. Så tror jeg, at vi ville få bedre race, så vi ikke behøver at tale om det hele tiden."