Mercedes kan hente tidligere kører som afløser for Lewis Hamilton

Af: Nicolai Busekist

|

30/06/2024 14:30

Formel 1
Foto: Jose Breton - Pics Action / Shutterstock.com
Foto: Jose Breton - Pics Action / Shutterstock.com
Mercedes er stadig på jagt efter en afløser for Lewis Hamilton. Nu lyder det, at de kan hente en tidligere kører.

Mest læste i dag

F1-verdensmester Jacques Villeneuve har spået, at Valtteri Bottas vender tilbage til Mercedes på en etårig kontrakt i næste sæson. Mercedes er stadig usikre på, hvilken kører der skal køre sammen med George Russell, efter Lewis Hamiltons overraskende skifte til Ferrari.

Andrea Kimi Antonelli forstås at være favoritten, mens Toto Wolff håber at kunne overtale Max Verstappen til at forlade Red Bull. Carlos Sainz er blevet nævnt, men det er usandsynligt, at den nuværende Ferrari-kører vil tage imod en etårig kontrakt.

Et andet navn, der nu nævnes, er Bottas. Han tilbragte fem år hos Mercedes, før han skiftede til Sauber i 2022. Finnen førte Sauber (under Alfa Romeo-navnet) til deres bedste placering som nummer seks i samme sæson og leverede en række stærke resultater i første del af sæsonen.

Siden da har det schweiziske team kæmpet med udviklingen og dermed mistet terræn. På Sky Sports F1 fremsatte Villeneuve et dristigt udsagn om, at Bottas sandsynligvis vender tilbage til Mercedes for at give Antonelli chancen for at debutere hos et mindre team.

"Williams for Sainz. Ingen vil rigtig gerne skifte til Haas. Dem uden et sæde vil springe til. Jeg gætter på, at Bottas går til Mercedes. De vil have en kører i et år. Så hvem tager de? De tager en kører, der vil tage en etårig kontrakt, kender teamet, har erfaring, og forbereder sædet til Antonelli," sagde han ifølge Crash.net.

"Og så må Toto betale et hold for at placere Antonelli et sted for et år," fortsatte han.

Karun Chandhok tilføjede bagefter: "Jeg tror, Ollie Bearman vil havne hos Haas. Teamet vurderer ham højt. Det andet sæde er åbent, men Ocon er på markedet. Jeg er sikker på, at Bottas og Zhou banker på døren, så en af dem."

"Jeg er interesseret i Jacques' teori. Jeg har ikke hørt det før… Den med Bottas. Måske ved du noget, vi ikke gør?"

Villeneuve afsluttede: "Nej, nej. Det er bare en fornemmelse."