Red Bull-profil bekræfter: Derfor skrev vi ikke under med Mick Schumacher

Af: Jesper Bengtson

|

24/05/2024 15:25

Formel 1
Foto: Marco Canoniero/LightRocket via Getty Images
Her er årsagen til, at Mick Schumacher ikke kører for Red Bulls juniorhold.

Mest læste i dag

Red Bull-profilen Helmut Marko har nu løftet sløret for, hvorfor holdet ikke endte med at skrive under med Mick Schumacher.

Den unge tysker, der af mediet Krone beskrives som en veltalende, velopdragen og høflig ung mand, fik aldrig tilbuddet om at køre for Red Bulls juniorhold, selvom rygterne en overgang svirrede.

Mick Schumacher, der i dag er 25 år, havde ifølge Marko flere chancer for at bevise sit talent, men da han nåede en vis alder og ikke var overlegen nok, blev han valgt fra:

"Alder og hans historie som Ferrari-junior hang bare ikke sammen," forklarer Marko.

Marko understreger derefter, at Red Bull fokuserer på at udvikle unge talenter til fremtiden, og at der ganske enkelt ikke var plads til Schumacher i det koncept.

"Det har intet med ham personligt at gøre," understreger den 81-årige Red Bull-profil.

Red Bull har i øjeblikket en klar strategi for, hvordan de skal udvikle deres unge talenter, så de en dag kan begå sig på øverste hylde.

Lige nu er holdets sæder besat af 31-årige Daniel Ricciardo og 24-årige Yuki Tsunoda, men Marko lægger ikke skjul på, at fremtiden ligger i de unge talenter.

"Vi har en meget god junior i pipelinen i Liam Lawson. I Formel 2 har vi Isack Hadjar, som er helt i front. Og vi har 16-årige Arvid Lindblad i Formel 3. Vi er rigtig godt positioneret," siger han.

Med disse unge talenter på vej op gennem rækkerne, mener Marko, at en 25-årige Schumacher ikke ville passe ind i holdets langsigtede plan.

Det bliver spændende at følge de unge talenter og se, om Red Bulls strategi kommer til at bære frugt.