Sennas tidligere holdkammerat med stor hyldest af Max Verstappen

07/12/2023 17:00

|

Nicolai Busekist

Foto: Mark Thompson/Getty Images
Formel 1-legenden Gerhard Berger hylder Max Verstappen, som har haft endnu en god sæson med Red Bull.

Mest læste i dag

Det er ikke nogen hemmelighed, at Max Verstappen hører til blandt de bedste Formel 1-kørere gennem tiden. Men tidligere F1-kører Gerhard Berger er villig til at gå skridtet videre, da han kalder han for 'verdens bedste racerkører gennem tiderne'.

I betragtning af, at Berger har været holdkammerater med Ayrton Senna, er det noget af en udtalelse. 

I et interview med Kronen Zeitung udtaler Berger sig om Verstappens fantastiske 2023-sæson. Her sikrede han sig sejren i intet mindre end 19 ud af 22 løb. Derfor kan man ikke komme udenom, at han har været dominerende i denne sæson.

"Aldrig i mit liv," svarede Berger, da han blev spurgt, om han har været vidne til en så imponerende præstation.

"Max er en racerkører, der altid giver 120 procent, ligesom Senna eller Schumacher plejede. Eller Hamilton gør nu. Men jeg er sikker på, at Max allerede er tilbage i simulatoren og leger med alle sine racerbiler igen," sagde han.

Da han blev stillet med spørgsmålet om, hvorvidt Verstappen er den mest dedikerede kører i sportens historie, tøvede Berger ikke.

"Helt sikkert. Han lever simpelthen med hver eneste fiber i sin krop for sin sport – for Formel 1. Det er hans passion. For mig er han verdens bedste racerkører gennem tiderne," lød det fra ham.

Berger udtalte sig også om, hvad han fandt mest imponerende ved Verstappens tredje mesterskab i træk i år. Det var ikke kun de 21 podier ud af 22 mulige, men hans upåklagelige kørerekord. Berger påpegede humoristisk, at denne perfektion er en udfordring for Helmut Marko, da han 'med nul fejl simpelthen intet har at kritisere'.