Novak Djokovic runder vild milepæl: Så meget har han tjent i karrieren

07/12/2023 09:00

|

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
Novak Djokovic har haft en meget succesfuld karriere i tennis, hvilket har skabt ham en stor formue.

Mest læste i dag

Den serbiske tennisstjerne har opnået endnu en vild milepæl, som ingen anden tennisspiller har formået. Da han igen har haft en meget succesfuld sæson, der har budt på flere turneringssejre, har han også haft en høj indtjening.

Dette har medført, at han som den første tennisspiller i historien har rundet en karriereindtjening på 180 millioner dollars. Dette er svarende til mere end 1,2 milliarder kroner.

I denne sæson er det blevet til en indtjening på 15,9 millioner dollars, hvilket svarer til 110 millioner kroner. Det er imponerende taget i betragtning af, at han kun har deltaget i 12 turneringer i år.

Hvad der blandt andet har været med til at sende hans indtjening i vejret, er hans deltagelse i fire Grand Slam-finaler i år, hvoraf tre af dem blev vundet. Desuden vandt han i alt syv titler i denne sæson, hvilket understreger hans store succes i år.

Han er dog ikke ene om at have haft et år med høj indtjening. Det samme kan en spiller som Carlos Alcaraz glæder sig over, da han i år har tjent 10,7 millioner dollars. Den næste på listen er Daniil Medvedev med 9,2 millioner dollars, som efterfølges af Jannik Sinner med 8,3 millioner dollars.

Unge Alcaraz var derfor den eneste anden spiller, der formåede at vinde over 10 millioner dollars i præmiepenge i denne sæson. Her har hans samlede sejr ved Wimbledon naturligvis gjort en stor forskel.

Danske Holger Rune har ikke været på niveau med Alcaraz og Djokovic i denne sæson. Det betyder dog ikke, at det ikke har været et indbringende år for den 20-årige dansker.

Ifølge ATP Tours hjemmeside er det blevet til en indtjening på 4,1 millioner dollars i denne sæson, hvilket svarer til over 28 millioner kroner.