Sergio Perez taler ud efter skuffende kvalifikation: "Det var en total katastrofe"

Af: Nicolai Busekist

|

09/06/2024 13:04

Formel 1
Foto: Eric Alonso/Getty Images
Foto: Eric Alonso/Getty Images
Sergio Perez har forklaret den primære årsag til sin manglende fart under kvalifikationen til Canadas Grand Prix.

Mest læste i dag

Den mexicanske kører led sit andet Q1-exit i træk og skal starte på en 16.-plads i Montreal. Efter en stærk start på sæsonen er Perez kommet i vanskeligheder ved de seneste løb. Miami var sidste gang, han sikrede en startposition inden for top-10.

Efter endnu en tidlig afslutning på sin dag i Canada forklarede den 34-årige mexicanske kører, at han manglede tillid til bilens bagende under sessionen.

"Hovedproblemet var at få bagenden til at fungere," sagde Perez til Sky F1.

"Bagakslen var ret tricky for mig, og jeg endte med at betale prisen for det. Jeg havde simpelthen ingen greb, jeg skred for meget, og vores kvalifikation var en total katastrofe. I bagklogskabens lys er der ting, vi kunne have gjort bedre, men grundlæggende manglede vi noget fart."

Regnen, som har flirtet med banen i Montreal i hele weekenden, ramte banen inden kvalifikationen og skyllede meget af linjen væk. Mens kørerne tilpassede sig overfladen og genoprettede deres greb, havde Perez svært ved at opnå den nødvendige temperatur.

"Det var mere mere med dækkene end med kerbs. Under disse forhold kunne vi på en eller anden måde ikke få bagakslen til at fungere. Jeg kunne ikke stole på den overhovedet," lød det fra Perez.

"Jeg havde simpelthen ingen tillid til at presse på, så det var desværre en total katastrofe. Det er en total katastrofe, men lad os se, hvad der sker med vejret, og hvad vi kan gøre med strategien."