Stor udvikling i Carlos Sainz’ fremtid: Overraskende F1-hold i fremskredne forhandlinger

Af: Rikki Jürgensen

|

24/05/2024 09:22

Mest læste i dag

Carlos Sainz er ifølge flere medier i fremskredne forhandlinger med Williams om sin fremtid i Formel 1.

Ferrari-køreren vil blive erstattet i 2025 af Lewis Hamilton, og Sainz har i flere uger overvejet sin fremtid.

Ved weekendens Formel 1-løb i Monaco rapporterede Autosport, at Williams nu er en seriøs kandidat til at hente Sainz.

Williams har allerede sikret fremtiden for deres stjernekører Alex Albon, så tilføjelsen af Sainz ville være et stort scoop.

Holdets partnerskab med Mercedes, som leverer motorer, er en væsentlig faktor i deres planer. Rygter antyder, at Mercedes' motorer under de nye 2026-regler vil være meget kraftfulde, hvilket vil være til fordel for Williams.

Det skriver Crash.

Andre muligheder for Sainz synes at være ved at forsvinde.

Han kunne stadig skifte til Sauber i 2025, inden teamet udvikler sig til Audi et år senere. Det menes, at Audi, som allerede har skrevet kontrakt med Nico Hulkenberg fra Haas til næste år, har givet Sainz en kort deadline for at træffe en beslutning.

Aston Martin har fornyet deres samarbejde med Fernando Alonso, og Red Bull ser ud til at beholde Sergio Perez endnu en sæson.

Mercedes har en ledig plads efter Hamilton, men Toto Wolff har gjort det klart, at han ikke vil skrive under med Sainz hurtigt, da han foretrækker at vente, formentlig på Andrea Kimi Antonelli.

Sainz antydede i Monaco, at han har styr på situationen. "Bag kulisserne ved jeg mere," sagde han. "Jeg vil blot lægge alle mulighederne på bordet og træffe den rigtige beslutning. Jeg kan kun sige, at når jeg har besluttet mig, vil det hele ske meget hurtigt, og det handler om at få alt det, jeg føler, jeg har brug for i min næste kontrakt, til at gå op i en højere enhed."