Følger du Herrelandsholdet? Så er der glædeligt nyt til dig

Af: Jesper Bengtson

|

07/04/2024 16:13

Foto: DHF / Ernst van Norde
Foto: DHF / Ernst van Norde
Nu er der glædeligt nyt til de danske håndboldfans.

Mest læste i dag

TV 2 er blevet enig med DanskHåndbold og Divisionsforeningen/Tophåndbold om at forlænge den eksklusive ret til at sende fra Herreligaen, Kvindeligaen, 1. division, pokalturneringerne og landsholdenes hjemmekampe samt Golden League-turneringerne hos både mænd og kvinder.

Den nuværende tv-aftale løber til sommeren 2025, men er nu forlænget med yderligere fem år frem til sommeren 2030.

Det skriver TV 2 Danmark i en pressemeddelelse.

"Rettighederne til de danske håndboldligaer og landsholdene er en hjørnesten i TV 2s portefølje af sportsudbud. Håndbold er en markant del af vores DNA, og vi har i al beskedenhed Danmarks mest dedikerede og passionerede håndboldredaktion og nogle af verdens bedste folk til at producere de mange kampe. Derfor er jeg glad for, at vi nu kan præsentere en ny aftale med et femårigt perspektiv, som giver mulighed for at tænde det lange lys og udvikle produktet yderligere", siger Frederik Lauesen, sportsdirektør på TV 2.

"Det, er jeg sikker på, er godt for alle, der brænder for håndbolden, og vi glæder os til det fortsatte samarbejde med klubberne og landsholdene til gavn for de mange håndboldfans i Danmark", tilføjer han.

TV 2 har haft tv-rettighederne til håndbold-ligaerne og -landsholdene siden 1998, hvilket gør dem til de længst løbende danske sportsrettigheder hos TV 2. Selvsamme tv-rettigheder lagde i sin tid fundamentet til den første sportskanal TV 2 Sport.

"Tv-aftalen med TV 2 er indgået på baggrund af deres bud omkring eksklusivitet for alle rettigheder og byder på en forbedret økonomisk aftale for håndbolden. Vi har altid haft et fantastisk samarbejde med TV 2. Faktisk er samarbejdet afgørende for håndbolden i Danmark. Vi har naturligvis store forventninger til den kommende aftale og ser frem til det fortsatte solide samarbejde", siger direktør i DanskHåndbold, Henrik M. Jacobsen.

Håndbold er stadig populært på tv

Hos Divisionsforeningen Tophåndbold vækker det glæde, at håndbold fortsætter med at være en populær sport blandt utallige tv- og streamingmuligheder.

"I en tid hvor danskernes tv-vaner rykker mod streaming, er det befriende og stærkt, at sporten - og i vores tilfælde håndbolden - stadigvæk er så god en vare, at den er interessant for en tv-station som TV 2. Når det er sagt, glæder vi os til en ny fælles rejse mod den mere digitale tv-oplevelse, og vi ser ingen bedre partner at samarbejde og udvikle os med end TV 2", siger direktør i Divisionsforeningen/Tophåndbold, Thomas Christensen og tilføjer:

"Så vi er utrolig glade for, at vi fortsat skal dyrke partnerskabet med TV 2 indtil 2030."