Jannik Sinner når vild milepæl: Matcher Rafael Nadal, Roger Federer og Novak Djokovic

30/03/2024 14:55

|

Nicolai Busekist

Foto: Victor Velter / Shutterstock.com
Italienske Jannik Sinner kan bryste sig af at have nået en helt fantastisk milepæl.

Mest læste i dag

Bortset fra Novak Djokovic, Rafael Nadal, Roger Federer og Andy Murray, havde ingen anden spiller i de sidste tyve år formået at nå semifinalerne i de tre største turneringer efter sæsonens start.

Desuden havde kun fem andre spillere siden 1990 - datoen, hvor tidsplanen kan sammenlignes med den nuværende - formået at opnå dette resultat. Her er der tale om Stefan Edberg, Pete Sampras, Andre Agassi, Thomas Muster og Marcelo Rios.

Men nu har Jannik Sinner også opnået denne fantastiske milepæl.

Kun Fab Four har siden 2002 nået til semifinalerne i Australian Open, Indian Wells og Miami i samme år. Denne sæson er den italienske tennisspiller også kommet med i den lille kreds af mestre, der har opnået dette resultat.

Sinner, som foruden at slå alle rekorder på nationalt plan, har i 2024 opnået resultater, som kun de største mestre i sportens historie har formået at opnå.

Han er blevet en konstant i de sidste faser af de store turneringer, og hans få nederlag kan tælles på én hånd. Den nuværende nummer 3 på verdensranglisten tabte semifinalen i Indian Wells mod turneringens mester Carlos Alcaraz.

I de andre to turneringer han deltog i, Australian Open og ATP 500-turneringen i Rotterdam, var han den spiller, der i sidste ende løftede trofæet.

Semifinalen mod Daniil Medvedev i Miami nåede han ved at spille mindre overvældende tennis end i de foregående uger. Dette har tilladt Sinner at opnå samme bedrift som den ikoniske Fab Fours. Og Sinner gik endda videre ved at udradere Medvedev i to sæt og nå sæsonens tredje finale.