Novak Djokovic drager paralleller mellem sig selv og Holger Rune

Af: Nicolai Busekist

|

08/07/2024 09:46

Tennis
Foto: Victor Velter / Shutterstock.com
Mandag står Holger Rune overfor den største udfordring ved dette års Wimbledon, da han møder Novak Djokovic.

Mest læste i dag

I fjerde runde skal Holger Rune spille mod Novak Djokovic. Det bliver hans hidtil hårdeste opgave ved Grand Slam-turneringen i London. Derfor er der ingen tvivl om, at han bliver nødt til at finde sit bedste tennis frem fra gemmerne.

Spørger man den serbiske stjerne, bliver det et opgør, hvor de to spillere kommer til at kæmpe på ens præmisser. Den 37-årige Djokovic mener nemlig, at der kan drages paralleller mellem deres spillestile.

"Vi har meget den samme måde at spille tennis på. Vi forsvarer godt og er i god form. Vi er stærke allround og samtidig komfortable med at angribe og komme frem til nettet," sagde Djokovic til DR Sporten ifølge Ritzau.

Rune og Djokovic har et godt forhold til hinanden, hvorfor de ofte bliver set sammen. Blandt andet træner de regelmæssigt sammen i Monaco, ligesom de ofte også ses træne sammen, når de spiller ved de samme turneringer.

Den serbiske stjerne har også afsløret, at han faktisk har haft et godt øje til Rune i mange år. Han blev nemlig overbevist om, at han gik en stor fremtid i møde, da han i en tidlig alder så ham på Patrick Mouratoglous akademi.

"Jeg så ilden i ham meget tidligt, da han trænede på Mouratoglou-akademiet og også var i Monaco. Jeg har altid elsket hans dedikation og hans hårde arbejde," lød det fra ham.

Rune har før bevist, at han har et højt niveau, da han har slået Djokovic flere gange. Hvis han vil nå til kvartfinalen ved Wimbledon, som han gjorde sidste år, er han nødt til at gøre det igen.

Serberen har dog været godt spillende denne uge. Derfor er Rune nødt til at vise sig frem fra sin bedste side, hvis han skal gøre sig forhåbninger om at vinde.