Rafael Nadal deler trist meddelelse

22/09/2023 20:00

|

Jesper Bengtson

Foto: Rafael Nadal / Getty Images
Den spanske stjerne afviser ikke French Open blankt.

Mest læste i dag

Tennisverdenen har længe holdt vejret og ventet på en opdatering fra Rafael Nadal, mens der samtidig har været stigende spekulation om, hvorvidt han nogensinde vil vende tilbage til professionel tennis.

Det var kun for et år siden, at Nadal fejrede sin 22. grand slam-singletitel ved French Open, men siden da har han oplevet en gradvis tilbagegang. 

Hans tidligere rekord for grand slam-titler er blevet overhalet af Novak Djokovic, der nu står med imponerende 24 major-trofæer.

I årene efter sin triumf har Nadal kæmpet med skader, herunder problemer med foden og ribbenene. 

Han blev senest tvunget til at trække sig fra en Wimbledon-semifinale mod Nick Kyrgios sidste år på grund af en overrivning i maven. 

Siden da har den 37-årige spanier ikke betrådt tennisbanen, og på verdensranglisten er han styrtdykket til nr. 237.

Selvom Nadal gentagne gange har erklæret sin hensigt om at vende tilbage til sporten i 2024, har han også været realistisk omkring udfordringerne, han står overfor med sin krop. 

Hans fod, som har været en kilde til konstante smerter, bekymrer ham stadig.

"Der er tidspunkter, hvor foden ikke lader mig leve i fred. Det er svært for mig selv at gå ned af trapperne, og det sker nogle gange”, udtaler han til Movistar+, skriver News.

Nadal er kendt for sine 14 French Open-titler, der blev vundet på det røde grus i Roland Garros, er hans fremtidige succes ikke sikker. 

Selvom mange tenniseksperter insisterer på, at han stadig kan udgøre en trussel ved French Open, hvis hans helbred tillader det, er Nadal blevet ydmyg i sin vurdering.

”Jeg er meget bevidst om, at på det tidspunkt, jeg er i mit liv, er alt det meget langt væk."

Tennisfans verden over må nu vente og håbe på, at Nadal kan overvinde sine helbredsproblemer og vende tilbage til banen med den samme styrke, der har gjort ham til det store ikon, han er i dag.