Novak Djokovic deler stor hemmelighed alle har ventet på

Af: Emil Martesen

|

20/09/2023 16:00

Foto: Getty Images
Foto: Getty Images
Nu afslører Novak Djokovic en stor hemmelighed.

Mest læste i dag

I tennisens verden er der få spillere, der har formået at bevare deres dominans og vitalitet på banen så længe som Novak Djokovic.

Med en alder af 36 år fortsætter den serbiske stjerne med at imponere og vinde de største titler, en præstation der ikke kommer uden hårdt arbejde og konstant innovation.

I et nyligt interview løftede den serbiske stjerne sløret for hemmeligheden bag sin bemærkelsesværdige langtidsholdbarhed i sporten:

"Der sker altid ændringer, bogstaveligt talt på ugentlig til månedlig basis i min tilgang til træning, til genopretning, til mental træning. Der er altid noget, jeg prøver at tilføje, så jeg kan øge min præstation i mit spil, i det mindste med et par procent", forklarer Novak Djokovic til tennisworldusa.

Og denne konstante søgen efter forbedring og tilpasning er nøglen til hans succes. Det lægger han ikke skjul på senere i interviewet:

"Selvom du finder en formel, der virker, er det ikke en garanti, og faktisk er det mest sandsynligt, at det ikke vil fungere næste år. Du er nødt til at genopfinde dig selv, fordi alle andre gør det. Som en 36-årig, der konkurrerer med 20-årige, er jeg nok nødt til at gøre det mere end jeg nogensinde har gjort det, for at holde min krop i form, for at kunne komme sig, så jeg konstant kan præstere på det højeste niveau".

Novak Djokovic understreger også vigtigheden af at bevare en sund mental og følelsesmæssig tilstand, især efter at have vundet sin 24. Grand Slam-titel ved US Open.