TV 2-profil havde en meget speciel konkurrence kørende med Holger Rune

Af: Jesper Bengtson

|

15/05/2024 17:42

Tennis
Foto: Victor Velter / Shutterstock.com
Foto: Victor Velter / Shutterstock.com
Det var ikke tennis, de to herrer duellerede i.

Mest læste i dag

Der er ikke nogen, der sætter spørgsmålstegn ved Holger Runes kvaliteter på tennisbanen, og derfor har han da også gjort et særligt indtryk på både tilskuere og tidligere medspillere.

En af dem, der har oplevet Runes talent på tæt hold, er TV 2-korrespondenten Rasmus Tantholdt, som har mange års erfaring med at spille tennis i HIK - den klub, hvor Rune udviklede sit talent fra 10-årsalderen og frem til han blev 18.

Tantholdt husker tydeligt, hvordan han ofte skævede over til den unge Rune:

"Jeg husker, at jeg skævede over til ham og tænkte, 'hvorfor er det overhovedet, jeg står her og spiller tennis?' For hvis man kan være så god, når man er så ung og ramme bolden så flot. Han fik jo os andre til at føle os dumme," fortæller han til Ekstra Bladet.

Ofte kunne Tantholdt finde sig selv blot at stå og betragte Rune i aktion. Den unge spiller udstrålede en koncentration og engagement, som var svær at overse.

Hver gang Rune slog til bolden, virkede det som om, det var med en beslutsomhed og intensitet, der efterlod et dybt indtryk på korrespondenten.

Selvom Tantholdt aldrig fik lejlighed til at spille mod Rune, anerkender han, at det nok også var bedst sådan.

Lavede konkurrence uden for banen

Trods niveauforskellen udviklede Tantholdt og Rune et venskab uden for banen. Tantholdt husker Rune som en venlig og imødekommende person, der altid havde tid til at snakke med klubbens ældre medlemmer.

"Alle de gange, jeg har mødt Holger, har han været helt utrolig sød, imødekommende, nysgerrig og i det hele taget bare en glad, fokuseret dreng. Han havde altid overskud til at tale med andre i klubben, hvis man ville sludre. Jeg har kun godt at sige om ham."

Deres fælles interesse førte til en sjov konkurrence om, hvem der havde besøgt flest lande. Tantholdt havde overhånden i starten, men Runes rejser begyndte hurtigt at stige i antal.

I dag følger Tantholdt nøje med i Runes karriere og gør en dyd ud af at se så mange af hans kampe som muligt. Han var senest i Monaco for at overvære Runes kamp mod Jannik Sinner i Rolex Monte Carlo Masters.