Alt du skal vide om VM 2022

Af: MGDK

|

12/07/2022 13:18

Mest læste i dag

Dette indhold er sponsoreret

VM i fodbold afholdes hvert fjerde år, og næste gang er i Qatar 2022. Turneringen vil blive afholdt fra d. 21. november til 18. december, og der vil blive spillet 64 kampe på 8 forskellige stadions. 

Danmark har kvalificeret sig til turneringen, hvilket blot gør det endnu mere spændende at følge turneringen. VM i fodbold er én af verdens mest sete sportsbegivenheder, så det er bestemt en begivenhed, man ikke må gå glip af! 

Turneringen vil blive afholdt i Qatar, hvilket er et land, der ligger i Mellemøsten. Landet er kendt for at have meget varmt vejr, så det er noget, som kan påvirke spillerne under turneringen. Forhåbentligt kommer varmen ikke til at påvirke Danmark, så alle kan se god fodbold fra de danske drenge.

Alt om danske spillere og trænere til VM 2022

Danmark er blandt de 32 udvalgte nationer, der skal dyste om fodboldens verdensmesterskab i Qatar 2022. Danmarks gruppe består af Frankrig, Tunesien og Australien. 

Det danske landshold har gennem tiden vundet EM-guld en enkelt gang. De fleste kan nok huske tilbage i 1992, hvor Danmark vandt EM-guldet efter at have slået Tyskland 2-0 i finalen, på trods af at tyskerne var førende verdensmestre på daværende tidspunkt. Siden da er det hverken blevet til guld i VM eller EM sammenhænge, men dette kan ændre sig i år, når Danmark spiller med i gruppespillet til VM 2022. 

Danmarks træner til VM 2022 er Kasper Hjulmand, der tidligere har trænet FC Midtjylland og Borussia Mönchengladbach. Hjulmand afløste Åge Hareide som træner for det danske landshold i 2020. 

Der er stor forventning til det danske landshold til VM 2022. Selvom Danmark ikke er blandt favoritterne til at vinde turneringen, så har Danmark mange spillere på holdet, som er i verdensklasse. På trods af de gode danske landsholdsspillere, vil det dog blive en svær opgave for Danmark at nå helt til tops. 

Brasilien og Frankrig er to meget stærke hold, der har gode chancer for at gå hele vejen. Australien og Tunesien vil dog være en mere overkommelig modstander for Danmark, selvom de australske og tunesiske spillere ikke må undervurderes. Du kan se mere om Danmarks chancer til VM og hvem der bliver den største danske målscorer inde på VM odds.

Dog har det danske landshold har en historie med at overraske positivt ved store mesterskaber. Med Hjulmand som træner og en række dygtige spillere på holdet, kan Danmark sagtens ende med at gøre det godt igen ved VM 2022.

Hvilket hold vinder mest sandsynligt VM 2022?

Det er svært at sige, hvilket hold der mest sandsynligt vinder VM 2022. Det afhænger af en række faktorer, herunder holdets styrke, spillere og træner. Derudover vil det også afhænge af de andre hold i turneringen.
Dog er der en række lande, som er favoritter til at vinde. 

Kigger man på odds for at vinde VM 2022, så er der en stærk og tydelig top fem: Brasilien, Frankrig, England, Spanien og Argentina. Dog kan ikke engang odds vide med sikkerhed, hvilket land der rent faktisk ender med at vinde VM 2022, så der er ikke andet for end at vente i spænding. 

Hvis du har planer om at følge med i VM 2022, så er der mange ting, du skal være opmærksom på, når du følger VM i fodbold. 

Først og fremmest er det selvfølgelig vigtigt at have styr på, hvilke hold der deltager, og hvilke lande der skal møde hvem. Danmark har kvalificeret sig til turneringen, og det betyder, at vi kan glæde os til at se Christian Eriksen og resten af landsholdet i aktion. 

Det er også vigtigt at have styr på, hvornår kampene spilles. Turneringen vil blive afholdt fra d. 21. november til 18. december, så der er masser af tid til at følge med i alle kampene. 

Endelig skal man huske på, at der ikke kun er fodbold på programmet under VM. Der vil også være en lang række andre spændende begivenheder i Qatar 2022, så det er bestemt værd at følge med i VM i Qatar 2022, uanset om det er live i Qatar eller hjemme fra stuen i TV'et!

Hvad kan man forvente sig af Qatar som vært for VM 2022 – både positivt og negativt?

Siden Qatar blev udråbt som værtsland til VM 2022, så har der været delte meninger om Qatar som værtsnation. På trods af disse delte meninger, så er det altså Qatar som byder velkommen til VM 2022. Til Qatars værtskab af VM hører der en række positive og negative elementer til.

Nogle af de positive elementer er: 

  • Qatar er ét af de få lande i Mellemøsten, der har en demokratisk regering.
  • Landet har en meget høj levestandard, og man kan forvente sig gode og moderne faciliteter.
  • De fleste qatarier taler godt engelsk, så kommunikationen vil ikke være et problem, hvis du har planer om at besøge Qatar under VM i 2022.

Nogle af de negative elementer er: 

  • På grund af de meget høje temperaturer i Qatar om sommeren (op til 50 grader), har FIFA besluttet at flytte VM til vintermånederne (november/december). Dette kan give problemer for spillerne, der er vant til at spille i koldere temperaturer, samt for tilskuerne, der skal stå udenfor i varmen for at se kampe.
  • Der er ingen alkohol tilladt i Qatar, så det bliver svært at finde et sted at drikke øl eller anden alkohol under VM, hvis du besøger Qatar under VM i 2022.
  • Qatar er et lille land, så der kan være problemer med at finde plads til alle de mange turister.

Det er fortsat usikkert, hvor mange tilskuere der vil være adgang til på stadionerne under VM i fodbold 2022. På grund af den aktuelle COVID-19 pandemi er der stor usikkerhed omkring emnet. Dog har Qatar allerede vist sig at være godt forberedt til at håndtere situationen, da landet tidligere succesfuldt har afviklet store begivenheder som OL i atletik 2019 og FIFA Klub VM 2020. Derfor er der god grund til at tro, at Qatar også vil være i stand til at gennemføre et sikkert og velplanlagt VM i fodbold 2022.

VM 2022 bliver afholdt i Qatar, og det er første gang, at et VM afholdes i Mellemøsten. Holdene vil spille på otte forskellige stadions rundt om i landet. 

Det danske fodboldlandshold har kvalificeret sig til VM i 2022, hvilket kun gør det endnu mere spændende at følge med i VM i Qatar og se hvordan de danske drenge klarer sig.