Cykling er en af de bedste former for motion. Sådan kommer du i gang landevejscykling

Af: MGDK

|

02/09/2022 09:51

Mest læste i dag

Annoncørbetalt indhold

Cykling er blevet en af de mest populære sportsgrene i Danmark, når det kommer til at sport i fritiden som hobbyaktivitet. Der er rigtig mange, som enten løber eller cykler i deres fritid, med det formål, komme i god form. Der er endda rigtig mange dygtige cykelryttere i landet, som er med til at motivere andre danskere til at komme i sadlen.

Hvis man aldrig har cyklet på andet end en hverdagscykel for at komme fra a til b, kan det være svært at vide, hvordan man kommer i gang med landevejscykling. Derfor har vi dedikeret denne artikel til at gøre dig klogere på, hvilket udstyr, som man skal bruge for komme i gang med at cykle.

Der er groft sagt to ting, som man skal have styr på for at komme i gang og det er naturligvis en god racercykel samt noget tilbehør såsom tøj og cykelhjelm. For at finde det helt rigtige udstyr er det vigtigt, at du tager udgangspunkt i din krop, hvilket du kan læse mere om længere nede i artiklen.

Sådan finder du det helt rigtige cykeltilbehør

Cykeltilbehøret er sammen med din racercykel det vigtigste at få styr på, og der er et hav af forskellige muligheder. Cykeltøjet er det, som skal beskytte dig, hvis du ender med at styrte, samt skabe den bedst muligt air dynamik, som gør, at du kan opnå den højest mulige fart på cyklen. Derfor er det vigtigt, at dit cykeltøj sidder tæt til kroppen uden at det bliver ubehageligt.

Cykelshorts samt en cykeltop (trikot) er det vigtigste cykeltøj, og i forhold til cykelshortsene kan det godt betale sig at bruge både tid og penge på at finde de helt rigtige. De er udstyret med en pude, som gør, at man sidder behageligt på cyklen, så hvis du ikke finder de rigtige shorts, kan det hurtigt blive en meget ubehagelig oplevelse, når du når ud på de længere ture.

Derudover skal man naturligvis bruge en god cykelhjelm, og her skal du investere i en god cykelhjelm, som er sikkerhedsgodkendt. Husk på, at det er det eneste, som beskytter dit hoved, hvis du er uheldig at styrte. Derudover skal du også sørge for at der er nogle gode ventilationshuller, så din hovedbund kan ånde.

Find den helt rigtige cykel for at komme godt i gang

Når du skal finde din racercykel, så er der nogle ting, som du skal være opmærksom på. Der er nemlig stor forskel på citybikes, som du sikkert er vant til at cykle på, og racercykler. Racercyklen er lavet af lettere materialer, samt designet på en måde, som gør, at man sidder langt bedre på en racercykel. Man sidder mere foroverbøjet og holder på et styr, som er formet som hornene på en gedebuk, som gør det mere komfortabelt.

Du skal prøve nogle forskellige cykler og vurdere hvilken, som du sidder bedst på. Den skal passe til din højde, så derfor er der ingen cykler, som passer til alle. Cube er et mærke, som lavet er hav af forskellige cykler af høj kvalitet. Hvis du vil godt i gang med at cykle, vil en cube cykel være et rigtigt godt bud, da du kan finde en god cykel, som både er til begyndere samt lettere øvede. Her kan du finde et stort udvalg.

Du skal være opmærksom på, at cyklens ramme kommer i nogle forskellige materialer, som gør den lettere. Her behøver du ikke vælge det letteste materiale, da disse cykler er meget dyre. Det er rigtig fint, hvis du starter med en cykel, som er lavet af aluminium, som er et fint materiale for begyndere.

Vi håber at denne artikel har givet dig et bedre indblik i, hvordan man kommer i gang med at cykle.