Hjælp dit vægttab på vej med BMI og kalorieberegner

Af: MGDK

|

14/03/2022 14:32

Mest læste i dag

Annoncørbetalt indhold

Skal du til at gå i gang med en slankekur eller vægttab, er der flere ting, som kan hjælpe dig gennem processen. Med smarte beregnere kan du blandt andet få hjælp sit at holde styr på, hvor mange kalorier du skal have om dagen eller hvor du er i forhold til at tabe dig.  

Få styr på dit kaloriebehov med smart kalorieberegner 

Der er mange ting, der melder sig, når man skal i gang med et vægttab - og det kan være svært at finde hoved og hale i det hele. 

Hvor mange kalorier skal man have om dagen?” er et af de typiske spørgsmål, der kommer, når det handler om vægttab. Og det giver god mening. Der er nemlig stor forskel på, hvor mange kalorier du har brug for, alt efter hvad din vægt er, hvor meget du træner, hvor meget du vil tabe dig og hvor hurtigt vægttabet skal gå. 

Men med en kalorieberegner kan du både udregne, hvor mange kalorier du skal have om dagen, hvis du gerne vil tabe dig, eller hvis du gerne vil beholde din nuværende vægt. 

Hvor mange kalorier forbrænder man om dagen? 

Du forbrænder kalorier hele tiden, hver dag. Både når du sidder stille, går eller står. Din krop forbrænder nemlig kalorier, når den udfører basale funktioner som fx vejrtrækning eller blodcirkulation.

Men hvor mange kalorier du reelt forbrænder om dagen uden motion, er påvirket af dit daglige aktivitetsniveau, alder, køn og din vægt. Du kan nemt finde en beregner på nettet, som kan hjælpe dig med at udregne, hvor mange kalorier du forbrænder om dagen i hvile. 

Men selvom kroppen forbrænder kalorier af sig selv, er det stadigvæk en god idé at motionere under et vægttab. Det vil nemlig være nemmere at komme i mål, hvis du også øger aktivitetsniveauet end kun gennem kosten.  

Når du bruger kalorieberegneren, skal du huske at justere efter, hvor aktiv du er og om det ændrer sig løbende. For det ændrer dermed også på, hvor mange kalorier du skal have om dagen. 

Beregn dit BMI - og vurdér dit vægttab

Er du stadigvæk i overvejelsesfasen i forhold til et vægttab, kan det være en god idé at udregne dit BMI. Med det kan du nemlig vurdere, om du overhovedet har brug for et vægttab, om du skal tage på eller om din vægt er lige i øjet og normal i forhold til din krop. 

Undervejs i dit vægttab, kan du også bruge dit BMI-tal til at vurdere, om din vægt er blevet normal og derfor ikke bør tabe flere kilo. Det er derfor en god rettesnor for, hvor du er i processen.