Hvad er GOTS?

Af: MGDK

|

25/10/2022 09:46

Mest læste i dag

Annoncørbetalt indhold

Er klimahensyn og arbejdsvilkår to vigtige faktorer for dig, når du skal ud at købe nye produkter til dit hjem, så vil det være en god idé at undersøge om de ting du ønsker at købe har en GOTS certificering. Flere og flere ønsker at tage et større ansvar for miljøet gennem de produkter de smider i deres indkøbskurv. Men det kan være yderst svært at finde ud af hvad de forskellige certificeringer betyder og få styr på, hvilke materialer, der er de mest miljørigtige.

Ønsker du, gennem de produkter du køber i din hverdag, at tage miljøvenlige valg, så kan det være en god idé at lede efter produkter, der er GOTS certificerede. GOTS certificering kan således være et værktøj for dig som forbruger, der sikrer, at der under produktionen af de produkter du køber har været omtanke for miljøet samt ordentlige arbejdsbetingelser for medarbejderne. Er du i tvivl om, hvad denne certificering betyder, så læs med her og få et større overblik.

Miljømæssigt og socialt ansvar

Helt kort så står forkortelsen GOTS for "The Global Organic Textile Standard" og er en miljømærkning af tekstiler.  Denne certificering er en af de førende standarder inden, når det drejer sig om fremstilling af tekstiler. Certificeringen er yderst omfangsrig og er en global standard, der omhandler fremstillingen af produkterne fra start til slut. Skal et produkt kunne GOTS-certificeres, så kræver det at produktet både lever op til nogle minimumskriterier der drejer sig om socialt og miljømæssigt ansvar. Med GOTS certificeringen er du derfor garanteret, at de tekstiler du køber ikke indeholder skadelige kemikalier, og at der under produktionen er blevet sikret ordentlige arbejdsvilkår for medarbejderne samt at produktionen ikke er sket ved hjælp af børnearbejde.

Målet med en GOTS certificering er således at sikre at tekstilerne i dine produkter er økologiske samt at produktionen er socialt ansvarlig. Certificering skaber derfor en større transparens ift. produktionen for dig som forbruger. Vil dig og din familie være sikre på at de produkter I køber ikke er skabt på baggrund af børnearbejde eller belaster klimaet unødigt kan det derfor være en god idé at lede efter det lille mærke med GOTS-certificeringen, når I køber nye ting til jeres hjem.