Hvor meget går du op i din vægt?

Af: MGDK

|

27/10/2022 12:47

Mest læste i dag

Annoncørbetalt indhold

Der er rigtig mange af os, der gerne vil leve sundt. Og derfor passer det os rigtig godt, at der lige nu skyller en sundhedsbølge ind over os. Over alt hvor vi vender os hen, ser vi tendenser inden for den sunde verden – det kan være i boghandlen, hvor bøger med sunde opskrifter fremhæves, eller det kan være de mange fitnesscentre, der skyder op.

Uanset hvad, så handler det om at have et sundt forhold til sundheden. Og derfor er det vigtigt, at du også er realistisk i forhold til den måde, du lever dit liv på, og hvad der er godt for dig.

Alt handler ikke om BMI

Det kan for eksempel være, at du går rigtig meget op i din BMI.

Det vil sige, det her tal, du ud fra din vægt og din højde kan regne ud og få en indikator på, hvor du befinder dig i forhold til din vægtklasse. Her er der flere og flere, der havner i en kategori med overvægt – vores livsstile ændrer sig, og derfor er det også værd at have et sundt syn på netop BMI.

Hav et sundt forhold til vægten

Det handler ikke om at stræbe efter den tynde kategori, men at affinde sig med den krop, man har, så længe man har det godt og er tilfreds. At spise sundt og dyrke regelmæssig motion er selvfølelig altid en rigtig god ide, men det skal ikke blive en altoverskyggende faktor i hverdagen. Så går du nemlig fra et sundt perspektiv til et usundt forhold til dig selv – og det kan i sidste ende også afføde yderligere usunde vaner. Tryk her for mere info om BMI.

Befinder du dig i en kategori med for meget fedme eller overvægt, kan du dog opleve nogle snuhedsmæssige fordele ved at tabe 5-10% af din vægt.