Hvorfor Formel 1 vokser i popularitet

Af: MGDK

|

19/04/2022 10:21

Mest læste i dag

Formel 1 er en meget populær sportsgren, som hele tiden vokser i popularitet.

Hvert år kommer der flere nye tilskuere til sportsgrenen og i modsætning til de fleste andre typer sport, kan der være mange store forandringer fra sæson til sæson. Det gælder ikke kun reglerne der på turnerings-basis har tendens til at ændre sig mere end fodbold for eksempel, men også selve bilerne og motorerne der bliver kørt med.

Det er med til at gøre sporten mere spændende som tilskuer og selv det nye sikkerhedsudstyr kan være interessant at følge med i. Denne udvikling har ført til at Formel 1 nu kan opleves som podcast, Formel 1 odds, eller endda de nyere NFT’er der har samlerværdi for mange fans af sporten. Så i denne artikel vil vi dykke dybere ned i hvad det alt sammen betyder for sporten, og vi vil se nærmere på hvad de største årsager til den stigende popularitet drejer sig om.

Udviklingen

Som vi allerede er kommet ind på, så er det som tilskuer meget spændende at følge med i de forskellige bilmærkers nye teknologi. Der pumpes mange penge i udvikling og fremstilling af den nyeste og mest moderne teknologi til bilerne, og det kan i nogle tilfælde have stor betydning for de følgende løb, indtil de andre konkurrenter opnår samme resultater i værkstedet. Samtidig kommer der også løbende nye hold med i sporten, og det hjælper også gevaldigt på populariteten.

Det er dog ikke kun på bilerne at man har kunne mærke til udviklingen. Også i TV-dækningen af løbene er der mange lækre detaljer der er kommet på gennem årene, fra mikrofon og kamera inde i bilerne, til det detaljerede overblik, man har adgang til ved fingerspidserne fra mobilen, selv hvis ikke man har TV’et tændt.

Repræsentationen

Det er ikke kun stjernerne bag rattet som drager opmærksomhed til sportsgrenen, selvom de selvfølgelig gør deres del. Hundredvis af folk arbejder for hvert Formel 1-hold, og det medfører en bred vifte af mennesker med forskellig baggrund, der alle samles for at nyde deres yndlingssport.

Det hjælper også på populariteten af Formel 1 kommer hele verden rundt, måske lige med undtagen af Afrika. Der er dog snak om en mulighed for at Formel 1 kommer til Sydafrika i 2023 – et område de ikke har kørt i de sidste 30 år.

Når Formel 1 holder løb i et nyt land uden den store interesse forud for løbet, ser man ofte en kæmpe ny interesse vokse, når de lokale går i gang med at forberede, og at stjernerne, sponsorerne og TV-hold fra hele verden pludselig tropper op.

Fart sælger

Foto: Pixabay

Højere hastighed har altid været en stærk motiverende drivkraft bag menneskets udvikling, og det gør sig i den grad gældende når vi snakker Formel 1. Der er noget naturligt over at skubbe til grænserne, at præstere lidt bedre end sidste gang, og ved Formel 1 ser man ofte nye rekorder blive slået. Det er underholdning på højt plan, og så er man som tilskuer endda til stede, mens historien bliver skrevet.

De høje hastigheder gør det også spændende på grund af den indbyggede risiko for uheld der følger med. Uanset om man er til sportsgrenen eller ej, er der noget fascinerende ved at se folk køre rundt med speedometeret og omdrejningstælleren på værdier, man aldrig selv ville opnå.

Samler mange kulturer

Samtidig er Formel 1 også kulminationen af mange andre sportsgrene og kulturer. Folk, der kørte gokart i folkeskolen, finder mange ligheder til Formel 1, ligesom folk der holder af benzin og olie også finder noget spændende ved sporten.

Denne inklusive atmosfære gør det let at være tilhænger af sporten da der er så mange forskellige måder at blive introduceret for den på. Og med så mange forskellige ting der foregår, både på banen såvel som bag kulisserne, byder sporten på drama der er spændende uanset hvor man kommer fra.

Racerkørerne

Sidst men ikke mindst kommer man ikke uden om stjernerne der kører bilerne. De kører nogle af verdens hurtigste biler, og er nogle af verdens bedste til at køre dem. Det er altid spændende at se nogle der virkelig ved hvad de laver.

I de seneste mange år har der også været fokus på personlighederne, og ikke blot deres evner bag rattet. Det har ført til mange fans der holder med enkeltpersoner, også selvom de skifter sponsor eller bytter Audi logoet foran på bilen ud med et Mercedes logo.

Og med opfindelsen af sociale medier har dette kun taget til. Nu kan fans og tilhængere få opdateringer dagligt, og følge med i træningen såvel som stjernernes daglige liv. Alt dette skaber et nærvær, og en fornemmelse af sammenhold, der gør, at Formel 1 ikke ser ud til at miste popularitet lige foreløbigt.