Hvornår bruger man skiundertøj?

Af: MGDK

|

08/03/2022 13:25

Mest læste i dag

Annoncørbetalt indhold

Det korte svar på spørgsmålet er, når det er koldt. Ingen burde blive overrasket over, at der langt flere scenarier, hvori du bruger skiundertøj end når du står på ski. Selvom den tætsiddende og behagelige stof altid skal benyttes på skituren.  

Generelt i de kølige vintermåneder vil mange mennesker med fordel kunne iføre sig det lækre skiundertøj, så kulden holder sig så langt på afstand som fysisk muligt.  

Nogle steder på jordkloden er man mindre beriget af solens stråler, hvorfor det er nødvendigt med skiundertøjet der varmer kroppen op.  

I vinterens kølige vinde 

Holdningerne til skiundertøjet om vinteren i Danmark er en smule delte. Nogle mener slet ikke, at det er nødvendigt. Nogle endda, at det varmende skiundertøj tager kroppens arbejde med at varme kroppen op, hvorfor det skulle være en dum ide for kroppen at benytte det. Endelig er der dem, som blot fryser og hellere end gerne iføre sig skiundertøj

Det er nemt at tage på, det fylder ingenting og man bemærker ikke rigtig, at man har det på. Ingen lægger desuden mærke til, at du har det tynde stof på under dit overtøj.  

Om du vil bære skiundertøjet i den danske vinterkulde, må være meget op til dig selv. Men når temperaturen bevæger sig under minut 0, begynder det at blive nødvendigt. Særligt hvis du grundet dit arbejde eller lignende bruger mange timer udendørs.  

Kulden gør dig ikke syg. Kulden nedsætter kroppens immunforsvar, så du har lettere ved at fange f.eks. en forkølelse. Derfor skal man kraftigt overveje at bruge skiundertøj i de kølige måneder, hvor end på kloden man befinder sig.  

I vores nordlige land 

Særligt er det for vores lille osteklokke, at vejret aldrig er til at regne med. Februar kan byde på 10 plusgrader, mens nogle dage i september ikke engang kommer højere op. Derfor vil skiundertøjet kunne bruges i hele året rundt.  

Det kunne f.eks. være på campingsituationer, til sport eller blot hvis man opholder sig udendørs om natten.  

Natten i vores nordlige land er - foruden to måneder om året - isende koldt. Hvis man har bare en ide om at drage på telttur engang, så find dig noget godt og lækkert skiundertøj - og en god sovepose. Det bliver alt værd, når du pludselig fryser i teltet.  

Man fortryder virkelig, alle de situationer, hvor man kunne have taget skiundertøj på, men valgte at lade værre. Skulle man fortryde at have taget det på, fjerner man det meget simpelt. Better safe than sorry. Og husk så dit skiundertøj.