Sådan optimerer du gæld, hvis du har lån

Af: MGDK

|

17/05/2022 15:00

Mest læste i dag

Annoncørbetalt indhold

Gældsoptimering er en metode, mange bruger til at komme hurtigere af med gæld. Hvis du har lånt penge hos forskellige banker, har du mulighed for at optimere din gæld ved at lave et såkaldt samlelån.

Et samlelån er, som navnet kraftigt indikere, et lån, hvor du samler alle dine eksisterende kreditter i ét samlet lån.

I denne artikel kommer vi ind på, hvor gældsoptimering med et samlelån er en effektiv metode til at spare mange penge.

Lavere rente på samleån

Den vigtigste årsag til, at et samlelån er en effektiv måde at komme gælden til livs, er, at renten typisk er en del lavere end ved andre lånformer. Det skyldes, at små lån har en højere rente, fordi bankerne ellers ikke vil kunne tjene penge på at låne dig pengene.

Har du eksempelvis tre lån med forskellige renter, kan du forvente at få en lavere rente på den samlede gæld. Det betyder, at det bliver billigere for dig at skulle betale din gæld af. Det frigør nogle penge i dit budget, som du derfor kan bruge til at afdrage endnu hurtigere på din gæld. Du kan naturligvis også benytte den ekstra luft i økonomien til andre ting.

De fleste banker i Danmark laver samlelån, og du har derfor mulighed for at presse prisen endnu længere ned ved at undersøge, hvilken bank der kan give dig det billigste lån.

Overblik over din gæld

Når du samler dine lån, sparer du ikke blot penge på tværs af din gæld. Du får samtidig et større overblik over, hvor mange penge du skylder, og hvornår du er færdig med at betale din gæld af.

Det er en fordel, fordi du nemmere kan danne dig et overblik over din økonomi, og dermed også ved præcis, hvor stort dit rådighedsbeløb er.

Har du gæld flere steder, kan det være uoverskueligt at lægge en konkret afbetalingsplan, så du får ryddet op i lånene på den mest effektive måde. Det slipper du for, da du kun har ét lån har afdrage på, og dermed får du styr på, hvor meget du skylder.

Sammenlign lån fra forskellige banker

Den bedste metode til at spare penge og optimere gæld, er ved at sammenligne lån fra forskellige banker. I Danmark er du nemlig ikke bundet til kun at kunne låne penge af din egen bank, og du kan derfor frit vælge at lave et samlelån hos den bank, der giver dig det bedste tilbud uden at skulle flytte over til den.

Du kan benytte dig af Danmarks største sammenligningsportal for samlelån, LendMe, der hjælper dig med at sammenligne personlige tilbud på samlelån fra 16 forskellige banker.

Det er gratis og uforpligtende for dig at ansøge om samlelån via LendMe, og da det kun tager få minutter at ansøge og få tilbud, kan du hurtigt og nemt selv finde det billigste samlelån på markedet.

LendMe gør det nemt og sikkert at sammenligne lån, og de er samtidig den bedst anmeldte sammenligningstjeneste i Danmark, så du er altid i sikre hænder her.