Slidgigt i knæene - sådan kan det behandles

Af: Valdemar Lind

|

30/01/2023 14:27

Mest læste i dag

Dette indhold er sponsoreret

Slidgigt i knæene er en almindelig form for leddegigt, som skyldes slid og nedslidning af brusk og knoglestrukturer i leddet. Slidgigt kan vise sig på forskellige måder, men ofte oplever man smerter, hævelse eller stivhed. Heldigvis er der behandlingsmuligheder for smerter forårsaget af slidgigt i knæet, som kan lindre symptomerne og gøre det muligt at føre et normalt liv igen. Denne side om smerter ved slidgigt i knæet og behandling heraf, beskriver den effektive slidgigt i knæet alternativ behandling med guldimplantation. Denne behandling afhjælper kroniske smerter omkring muskler og led. Guldimplantationen foregår ambulant, og kan overflødiggøre en eventuel operation. Men hvad er slidgigt i knæet, og hvordan behandles det? Læs med her og bliv klogere på emnet. 

Hvad er slidgigt?

Du spørger måske dig selv: hvad er slidgigt i knæet, og spekuleSlidgigt i knæet er en almindelig form for leddegigt, som ofte rammer ældre mennesker. Det skyldes slid på brusk og knoglevæv, som kan føre til stivhed og smerter i knæet. Slidgigt kan være meget invaliderende, da det begrænser ens evne til at bevæge sig normalt. Symptomerne på slidgigt i knæet omfatter smerter i knæet, hævelse omkring leddet, stivhed efter lange perioder med inaktivitet samt et tab af fleksibilitet omkring leddet. Behandlingen kan bestå af medicinering for at reducere smerterne samt motion for at holde musklerne styrke omkring leddet. Der er dog en anden skånsom og effektiv behandlings, som kan være med til at undgå en eventuel operation - det er guldimplantation.

Guldimplantation - slidgigt i knæet

Guldimplantation er en dokumenteret lokal behandling mod kroniske smerter i knæet og omkring led. Det er en effektiv slidgigt i knæet alternativ behandling, som har hjulpet mange af med deres smerter forårsaget af slidgigt i knæet. Dette gøres ved at indsætte små 24-karat guldstykker, med en tynd kanyle, ind omkring leddet. Det er en meget skånsom behandling, hvor man ikke skal åbne op ind til knæet, og det er oftest nok med én enkelt guldimplantation - guldstykkerne bliver hvor de er resten af livet. Man får foretaget en grundig klinisk undersøgelse af knæet inden guldimplantationen, for at finde ud af, hvor guldet skal placeres rundt om leddet. Efter behandlingen oplever 80% effekten af guldimplantaterne efter få uger til få måneder, hvor de har fået lov at virke i området rundt om leddet.

Hvad kan slidgigt skyldes?

Slidgigt i knæet kan skyldes mange forskellige ting. Det kan være et resultat af aldersrelateret slid, hvor bruskvævet i knæet er blevet svagere og mere skrøbeligt med årene. Det kan også skyldes overbelastning af leddet, som når man løber meget eller laver anden form for hård træning. Slidgigt kan også opstå som en konsekvens af tidligere skader på knæet, såsom menisk- eller korsbåndsskader. Endelig kan det også skyldes arvelige gener, hvis ens familie har haft problemer med slidgigt i knæene. Uanset årsagen til slidgigten er det vigtigste at søge behandling, som guldimplantation, hurtigst muligt, da dette vil mindske risikoen for yderligere skade på leddet.

Smerter forårsaget af slidgigt i knæet kan behandles på flere forskellige måder, men guldimplantation er en meget effektiv og skånsom behandling, som du bør undersøge, hvis du har smerter i knæet. Det er vigtigt at du søger professionel rådgivning for at finde den bedste løsning for netop dig.