Badmintonforbund indfører nyt forbud

Af: Nicolai Busekist

|

13/05/2023 11:56

Mest læste i dag

En ny serv, der har set dagens lys på det seneste, er nu blevet forbudt at bruge af Det Internationale Badmintonforbund (BWF).

Den særlige skrueserv, der på det seneste har været diskuteret i badmintonkredse, er nu blevet forbudt af Det Internationale Badmintonforbund (BWF).

Der er endnu ikke tale om et permanent forbud, men derimod blot et midlertidigt forbud, der løber frem til den 29. maj. Det skriver forbundet på sin hjemmeside.

Derfor vil det heller ikke være tilladt for spillerne at benytte serven til det forestående Sudirman Cup. Den store turnering, der svarer til Vm for blandede hold, skydes i gang søndag.

Serven tog badmintonverdenen med storm, da den var banebrydende og meget svær at håndtere. Nu er det dog slut, da det er blevet skrevet ind i reglerne, at der ikke må serves på denne måde.

Ifølge reglerne er det nu et krav, at man under en serv altid skal ramme korkproppen på nederste del af fjerbolden.

Ydermere er der også blevet indført et forbud mod at knipse fjerbolden ind på ketsjeren. Dette kan medføre, at den får ekstra spind, hvilket ikke er tilladt.

Overholdes dette ikke, skal der dømmes fejl, hvorfor et point vil blive tildelt modstanderen.

Den banebrydende serv blev ifølge BWF for første gang benyttet i en turnering, da danske Marcus Rindshøj brugte den i en turnering i Polen i marts.

Forbuddet blev bliver diskuteret på et møde i BWF, som afholdes den 27. maj. Her kan den nye regelændring bliver permanent, såfremt der opnås enighed omkring dette.