Nu sætter Viktor Axelsen langt om længe ord på stor nedtur

Af: Emil Martesen

|

07/09/2023 20:00

Foto: Fred Lee/Getty Images
Foto: Fred Lee/Getty Images
Verdensetteren deler ærlige ord i kølvandet på den store nedtur.

Mest læste i dag

Mens Viktor Axelsen i skrivende stund befinder sig i Kina, hvor han deltager i China Open, så har den danske badmintonstjerne lige været igennem en vaskeægte nedtur.

Man skal nemlig ikke spole tiden ret langt tilbage, før Royal Arena slog dørene op til VM i badminton.

Og selvom Viktor Axelsen for alvor kom godt fra start, da han tog hul på turneringen, så blev kvartfinalen endestationen for verdensetteren.

Det har nu fået Viktor Axelsen til at tage et skridt tilbage for at reflektere over sin præstation og de lektioner, han kan tage med sig fremad:

"Jeg har egentlig haft det okay. Selvfølgelig er jeg skuffet over mit VM, men jeg kan ikke ændre på det nu. Det eneste, jeg kan gøre, er at prøve at lære af det", lyder det fra Viktor Axelsen til TV 2, inden han fortsætter:

"Jeg havde én mindre god dag, hvor min modstander var bedre end mig, og det er selvfølgelig ærgerligt, at det lige sker til et VM, hvor man rigtig gerne vil vinde".

Viktor Axelsen løfter samtidig sløret for, at han har været i tæt dialog med sit team, herunder mentale coach B.S. Christiansen, for at evaluere og lære af denne oplevelse.

Og på trods af presset fra at spille foran et hjemmepublikum, nægter Viktor Axelsen at give andre end sig selv skylden for nederlaget.

Han anerkender, at han måske har brugt mere mentale ressourcer end normalt, men fastholder, at han som elitesportsmand skal kunne håndtere dette.