Skuffet Viktor Axelsen taler ud

Af: Nicolai Busekist

|

27/08/2023 10:19

Viktor Axelsen havde naturligvis et ønske om at gå hele vejen i VM i København, men sådan gik det desværre ikke.

Mest læste i dag

Lørdag blev der spillet semifinaler i VM, men det blev uden Viktor Axelsen. Den danske stjerne var fredag blevet slået ud i kvartfinalen af indiske  H.S. Prannoy.

De to stjerner er løbet ind i hinanden ti gange i de seneste ni år. I syv af de ti kampe har de været i tre sæt, og sådan gik det også fredag. I sidste endte var det Prannoy, der var bedst, og han endte derfor med at vinde kampen med cifrene 13-21, 21-15, 21-16.

Efter kampen har Axelsen forklaret, at han naturligvis er meget skuffet over at blive slået ud af Prannoy i kvartfinalen.

Han havde dog ikke svært ved at indrømme, at han ikke selv leverede på det niveau, han har gjort i resten af turneringen. Derfor var det ganske enkelt den bedste spiller på dagen, der endte med at vinde kampen.

"Jeg tabte til en bedre modstander, og jeg spillede selv ikke op til det niveau, som jeg ved, jeg har, men som jeg i dag bare ikke har fundet frem. Så taber man," sagde han til Ekstra Bladet.

Da han blev spurgt om, hvad han kunne have gjort anderledes for at vinde, svarede han, at han gjorde, hvad han kunne.

"Jeg gjorde egentlig, hvad jeg kunne. Det var bare ikke nok. Jeg kunne bare ikke finde ro, og jeg kunne ikke finde mit spil. Og Prannoy, han har selvfølgelig alt at vinde. Jeg har alt at tabe, og i dag formåede jeg ikke at løse det. Sådan er livet sgu," lød det.

I de to første kampe mod hhv. Nhat Nguyen og Christo Popov viste Axelsen et meget højt niveau, og begge spillere blev nærmest kørt over. Derfor virkede den danske stjerne også til at være i noget nær sit livs bedste form.

Da han løb ind i Chou Tien Chen i ottendedelsfinalen, blev det en anelse tættere. Alligevel blev det til en dansk sejr, men sådan gik det ikke fredag, hvor han ellers arbejdede hårdt for at vinde.

Lørdag måtte de danske badmintonfans også vinke farvel til Anders Antonsen, der blev slået af japanske Kodai Naraoka i semifinalen. Kampen blev vundet i to sæt med cifrene 25-23, 21-12.

Derfor er der ikke dansk deltagelse i søndagens finale i Royal Arena, hvilket der naturligvis er mange, der er ærgerlige over, nu når finalen bliver spillet på dansk grund.