Viktor Axelsen chokerer efter historisk bedrift

14/09/2023 06:34

|

Nicolai Busekist

Viktor Axelsen har vist, at man hurtigt kan gå fra triumf til fiasko.

Mest læste i dag

Hong Kong Open blev ikke den store succes for Viktor Axelsen, der blev slået ud af turneringen i første kamp.

Det skete kun tre dage efter, at han havde sikret sig sejren ved China Open. Det var en af de vigtigste sejre i hans karriere, men han fandt hurtigt vej ned på jorden igen.

Ved Hong Kong Open tørnede han sammen med Lee Chia Hao, der er nummer 37 i verden. På papiret var det derfor en kamp, der gerne skulle været gået Axelsens vej, men sådan gik det ikke.

Derimod endte det med et nederlag i to sæt med cifrene 21-16 og 21-10. Det betyder også, at han ikke formåede at holde liv i sin sejrsstime.

Efter at være blevet slået ud af turneringen, delte han et opslag på det sociale medie X. Her skrev han, at han ganske enkelt ikke var den bedste på banen i onsdagens kamp.

"Jeg tabte til en bedre spiller i dag," lød det fra den danske badmintonstjerne ifølge B.T.

"Jeg tror, at min krop siger til mig, at jeg skal tage et par fridage. Så jeg vil lade krop og sind få nogle dages pause, inden jeg vender tilbage."

Det hele startede ellers fint for den 29-årige dansker, der i første sæt fik bragt sig i front med først 11-9 og dernæst 12-10.

Dernæst begyndte det dog at gå den forkerte vej, da Chia Hao sikrede sig fem bolde i træk. Derfra tog han over, og endte med at vinde det første sæt med 21-16 på sin første sætbold.

I andet sæt gik det helt galt for Axelsen, der kun kunne følge med til 5-5. Ved midtvejspausen lød stillingen på 7-11, og derfra tabte danskeren alle undtagen tre dueller.

Derfor blev han - meget overraskende - den eneste danske herresinglespiller, der blev slået ud af turneringen i første runde. Både Magnus Johannesen, Anders Antonsen og Rasmus Gemke vandt nemlig deres kampe.

Hong Kong Open er en Super 500-turnering, hvilket betyder, at den er på fjerde niveau på World Touren.