Viktor Axelsen får selskab: Dansk badmintonstjerne flytter til Dubai

Af: Nicolai Busekist

|

27/11/2022 09:54

Mest læste i dag

Om Viktor Axelsen har haft en finger med i spillet, vides ikke. Klart står det dog, at landsmanden Anders Antonsen gør ham selskab i Dubai.

Tilsyneladende er det ikke blot Viktor Axelsen, der mener, at Dubai er et interessant sted at bo, hvis man er professionel badmintonspiller.

Det samme mener Anders Antonsen, for han følger nemlig i Axelsens fodspor og flytter til Dubai.

Det skriver Badminton Danmark på sin hjemmeside.

Hans kommende flytning til Dubai betyder, at han træder ud af forbundets eliteprogram, hvorfor han også giver afkald på at have en Badminton Danmark-landstræner som hovedtræner.

Ydermere er det også ensbetydende med, at man må vinke farvel til at få økonomisk støtte samt gøre brug af de eksperter, der er tilknyttet Team Danmark.

"Vi har aldrig lagt skjul på, at vi foretrækker at have alle vores bedste spillere samlet på NETC da badminton er en sparringsport, men vi respekterer hans valg og har kun et ønske om, at Anders klarer sig godt fremadrettet,« fortæller sportschef Jens Meibom.

Til trods for, at både Antonsen og Axelsen kommer til at kalde Dubai for deres hjem, betyder det ikke, at de helt dropper at træne med NETC.

Det kommer de nemlig til at gøre mellem 13 og 15 uger om året, lyder det fra Badminton Danmark. Desuden er Antonsen også fortsat aktuel til både EM og VM.

I forbindelse med flytningen har Antonsen gjort det klart, at han ikke forlader Danmark, fordi han er utilfreds med, hvordan træningen foregår i NETC.

"Jeg er bare nået til et sted i mit liv, hvor jeg har en lyst og sult til at prøve mig selv af på en ny måde. Jeg skal have en base i Dubai, men ønsker også at rejse og træne i forskellige lande og udforske de mange forskellige tilgange til badminton og træningskultur," fortæller han.

Antonsen har flere gange gjort sig bemærket på badmintonscenen, hvilket han blandt andet gjorde i 2019, hvor han vandt sølv ved VM.