Viktor Axelsen i ny triumf

Af: Nicolai Busekist

|

31/07/2023 05:44

Mest læste i dag

Viktor Axelsen kan for anden gang i karrieren kalde sig vinder af Japan Open.

29-årige Viktor Axelsen er en af de bedste badmintonspillere i verden. Det beviste han igen, da han søndag formiddag dansk tid vandt finalen i Super 750-turneringen Viktor Axelsen.

I finalen stod han overfor Jonatan Christie, som tabte kampen med cifrene 21-7, 21-18.

Christie havde spillet en flot turnering helt frem til finalen. Til trods for dette, fik han en start på kampen, som han sandsynligvis gerne ville have været foruden.

Da de to spillere gik til pause i første sæt, var den 25-årige indoneser bagud med 11-0. Ikke nok med det, fik den danske stjerne scoret yderligere to point, før Christie fik bragt sig på tavlen.

Der bør ikke herske tvivl om, at Axelsen spillede en stort set perfekt kamp. Der var ikke mange fejl fra danskeren, men det samme kunne ikke siges om Christie, der begik mange fejl.

I anden halvdel af første sæt, lykkedes det indoneseren at få bedre fat. Alligevel blev det ikke til mere end syv point, hvorfor Axelsen allerede her lignede en sikker vinder af finalen.

I andet sæt begyndte det at gå bedre for Christie. Axelsen begyndte også at lave mindre fejl, og havde svært ved at finde en god rytme. På et tidspunkt var Christie endda foran med 13-8, men dette fik danskeren vendt.

Herfra vandt han fem point i træk, og dermed spillede han sig også tættere på en titel. I sidste ende skulle han bruge to matchbolde til at binde en løkke på kampen.

Det er den tredje turnering, som den 29-årige dansker vinder i træk. Tidligere på sommeren vandt han European Games og Indonesia Open.