Viktor Axelsen med stikpille om forhold efter sejr

Af: Nicolai Busekist

|

09/09/2023 06:51

Badmintonstjernen Viktor Axelsen lagde ikke skjul på, at forholdene ikke var optimale, da han fredag vandt over Loh Kean Yew.

Mest læste i dag

29-årige Viktor Axelsen er i disse dage i fuld gang med sin deltagelse i China Open. Her har han kæmpet for at finde sit topniveau, som han hidtil kun har vist glimt af.

Fredag tørnede han sammen med Loh Kean Yew. Det endte med en dansk sejr, men igen var hans niveau ikke helt, som det skulle være. Til gengæld viste han glimt af det, hvorfor det findes derinde et sted - han skal bare finde det frem.

Den danske stjerne forlod VM overraskende tidligt, og har haft svært ved at finde sit niveau under China Open. Fredag viste han dog både flot spil og mental styrke, da det for alvor var nødvendigt i kampe mod Loh Kean Yew.

Efter kampen lagde han ikke skjul på, at han var glad for sin præstation. Her lagde han især vægt på, at det ikke var de bedste forhold, der blev spillet under i hallen i Kina.

"Jeg er meget glad for min præstation. At møde Loh Kean Yew her under de forhold (med meget vind, der gør det svært at styre bolden, red.) er ikke en nem opgave," sagde han til TV 2 Sport, og fortsatte:

"Så jeg er meget tilfreds med, hvordan jeg formåede at vinde i dag."

Axelsen fik æren af at starte på den svære side, hvilket han formåede at håndtere flot. Det lykkedes ham nemlig at vinde det første sæt.

I andet sæt var han nødt til at trække på sin mentale styrke, for at få sejren over stregen. Her begyndte Loh Kean Yew for alvor at bide fra sig, men den danske verdensetter formåede at holde stand.

I sidste ende kunne han glæde sig over at have vundet i to sæt med cifrene 21-17, 23-21. Det har sikret ham en billet til semifinalen, hvor han skal spille mod indonesiske Jonatan Christie, som er nummer ni i verden.