Viktor Axelsen skrev søndag badminton-historie - men denne særlige detalje var vigtigere for ham

Af: Emil Martesen

|

10/09/2023 15:21

Foto: Getty Images
Foto: Getty Images
Viktor Axelsen skrev søndag badminton-historie, men noget andet var vigtigere end resultatet.

Mest læste i dag

I en verden, hvor sport ofte måles i sejre og nederlag, har den danske badmintonspiller Viktor Axelsen vist, at personlig vækst og genoprejsning kan være lige så værdifulde som en plads i historiebøgerne.

Man skal nemlig ikke spole tiden ret langt tilbage, før Royal Arena slog dørene op til VM i badminton - og her gik det ikke som planlagt for den evigt populære Viktor Axelsen, da kvartfinalen blev endestationen for verdensetteren.

Helt anderledes forholdt det sig dog så sent som i dag, da Viktor Axelsen igen viste prøver på sit fantastiske talent og sin bemærkelsesværdige evne til at rejse sig igen, en kvalitet, der måske er mere værdifuld end nogen titel.

I stedet for at dvæle ved nederlaget, tog Viktor Axelsen et par dage fri for at genoplade mentalt, før han vendte tilbage til træningsbanen med fornyet energi og en klar plan for at vende tilbage stærkere end nogensinde.

Og med støtte fra sit team, sin mentaltræner, familie og venner, formåede han at transformere sin skuffelse til en drivkraft, der førte ham til sejr i China Open, en turnering, der giver danskeren en 'full circle':

"Det føles fuldstændig fantastisk. Selvfølgelig var jeg virkelig skuffet i København. Men at komme tilbage med sådan en præstation i en stor turnering som i Kina, hvilket er en vigtig turnering for mig, er fantastisk. Det er en turnering, som jeg manglede, og nu har jeg full circle", siger Viktor Axelsen i interviewet efter sejren og fortsatte:

"Så det gør mig bare endnu mere glad, og mesterskabet gør mig lidt mere komplet. Men for at være ærlig, så er det bare et resultat. Det vigtige for mig er, at jeg kom tilbage efter VM. Jeg har bevist over for mig selv, at hvis jeg prøver at gøre mit bedste hver eneste dag, og jeg prøver at komme tilbage efter nederlag, så kan jeg blive bedre".

Denne sejr var ikke kun en tilføjelse til hans allerede imponerende palmarès, der inkluderer titler i nogle af de mest prestigefyldte turneringer i verden, men også en bekræftelse på hans egen tro på, at han kunne komme tilbage stærkere efter et nederlag.

Og som han selv udtrykker det, er det vigtigste ikke resultatet, men den personlige rejse og den daglige stræben efter at blive bedre.