Amerikansk basketstjerne idømt ni års fængsel

Af: Nicolai Busekist

|

06/08/2022 08:56

Mest læste i dag

Den amerikanske basketstjerne Brittney Griner er blevet idømt ni års fængsel, efter at være blevet fundet skyldig i besiddelse og smugling af cannabisolie.

Den 31-årige Brittney Griner kan se frem til at tilbringe de næste mange år bag tremmer i et russisk fængsel, efter at være blevet kendt skyldig. Det skriver Reuters.

Sagens anklager mente, at Griner skulle have ti års fængsel i den omtalte sag, som hun allerede har erkendt sig skyldig i.

Den amerikanske basketstjerne har dog hele tiden holdt fast i, at der var tale om en 'ærlig fejl'. Det blev der dog ikke gået op i under domsafsigelsen, da hun er blevet idømt ni års fængsel.

Da hun fik dommen at vide, var hun i tårer, og bønfaldt herefter dommeren om at lade hende slippe for den hårde fængselsstraf.

Hele sagen har fået sit udspring i, at Griner blev tilbageholdt i en lufthavn i Moskva den 17. februar, fordi hun havde cannabisolie i sin bagage.

Kun en uge senere gik Rusland ind i Ukraine, og der har efterfølgende været spekuleret i, om Griners tilbageholdelse er politisk motiveret. Dette har russerne dog flere gange benægtet.

I sidste måned erkendte Griner sig skyldig i at have medbragt cannabisolien, men hun holdt samtidig fast i, at det ikke var noget, hun havde gjort bevidst.