Kyrie Irving droppet af Nike

05/11/2022 09:19

|

Nicolai Busekist

Foto: Dustin Satloff/Getty Images

Mest læste i dag

Kyrie Irving har været i modvind på det seneste. Nu er NBA-stjernen også blevet droppet af Nike.

Fredag meldte Nike ud, at de har valgt at stoppe deres samarbejde med NBA-stjernen Kyrie Irving.

Årsagen er, at den 30-årige stjerne har delt en dokumentar på Twitter, der er blevet kritiseret for at være antisemitisk.

Det er dog ikke den eneste konsekvens, han er blevet ramt af. Foruden at have mistet sit samarbejde med Nike, er han af Brooklyn Nets også blevet udelukket i mindst fem kampe.

Klubben har valgt at give ham karantæne, da de ikke mener, at han i tilstrækkelig grad har lagt afstand til filmen 'Hebrews to Negroes: Wake up Black America', som han delte på Twitter.

Irving har flere gange forsøgt at undskylde for at have delt filmen, hvilket han gjorde igen torsdag. Her undskyldte han for at have delt filmen med 'falske antisemitiske budskaber'.

Hos Nike mener dog tilsyneladende ikke, at han har været god nok til at lægge en dæmper på sagen. Derfor har man nu valgt at afbryde samarbejdet med ham.

"Hos Nike mener vi ikke, at der er plads til hadefuld tale, og vi fordømmer enhver form for antisemitisme. Af den grund har vi stoppet vores samarbejde med Kyrie Irving med det samme og vil ikke længere lancere Kyrie 8," oplyser Nike ifølge Ritzau.

Det betyder, at den kommende sko, der skulle have båret navnet Kyrie 8, ikke vil finde sin vej til markedet.

Desuden oplyser Nike, at de er både 'triste og skuffede over situationen', der har kostet Irving sin aftale, der siges at have en værdi af 11 millioner dollar. Det svarer til cirka 80 millioner kroner.