NBA-træner slår vanvittig rekord

Af: Nicolai Busekist

|

12/03/2022 16:52

Mest læste i dag

NBA-træneren slog natten til lørdag en vanvittig rekord med sejren over Utah Jazz.

San Antonio Spurs-træner Gregg Popovich blev natten til lørdag den mest vindende træner nogensinde i NBA's regulære sæsons historie, da han indkasserede sin 1336. sejr, da Spurs vandt over Utah Jazz med 104-102.

På Spurs' hjemmebane, hvor Popovich har været en elsket skikkelse siden 1996, slog han den rekord, han delte med NBA-legenden Don Nelson, som Popovich arbejdede med for tre årtier siden.

Men hvis man spørger den 73-årige træner, er det ikke kun hans fortjeneste, at rekorden kom i hus: 

"Vi deler alle rekord. Det er ikke min. Det er vores. Det er glæden ved det og efter det er det dét. En anden kommer til at få den hen ad vejen," sagde Gregg Popovich efter kampen ifølge The National News.

"Noget som dette tilhører ikke en enkeltperson. Basketball er en holdsport. Du prædiker for dine spillere, at du skal gøre det sammen, og det har bestemt været tilfældet i mit liv med alle de vidunderlige spillere, trænere og personale, som jeg har arbejdet sammen med."

Den efterhånden gamle træner har guidet Spurs til fem NBA-titler, og var træner for den amerikanske olympiske trup, der vandt guldmedaljen sidste år i Tokyo. 

I de senere år har det dog været beskedent med succes, men det er glemt for en stund med denne rekord.