Professionel basketballspiller risikerer 10 års fængsel

Af: Nicolai Busekist

|

02/07/2022 09:51

Mest læste i dag

Den professionelle basketballspiller Brittney Griner risikerer at få op til 10 års fængsel.

Fredag blev der i Rusland taget hul på den meget omdiskuterede sag mod den amerikanske basketballspiller Brittney Griner.

Her er hun anklaget for smugling af narkotika, og bliver hun kendt skyldig, står hun til op til 10 års fængsel, lyder det fra Reuters.

Sagen startede allerede i starten af februar, hvor hun ifølge de russiske myndigheder blev stoppet i en russisk lufthavn med cannabisolie i sin bagage.

I samme måned fik Rusland i krig mod Ukraine, hvilket har ført til et forværret forhold mellem USA og Rusland, som har ført til, at det mistænkes, at tilbageholdelsen af Griner er politisk motiveret.

"Jeg kan kun udtale mig ud fra de kendte omstændigheder, og faktum er, at nævnte atlet blev tilbageholdt med ulovlig narkotika," siger Dmitry Peskov, som er talsmand for Kreml, til Reuters.

Det er dog ikke alle, der tror på, at der er hold i dette. Evelyn Sparks, der er tidligere amerikansk forsvarsminister, er overbevist om, at det hele handler om politik.

"Hvis vi vil have hende ud af fængslet, vil Rusland stille nogle betingelser. Det kunne være en udveksling af fanger," sagde hun for nylig til Yahoo Sports.

Hertil har flere amerikanske embedsmænd udtalt, at hun er blevet uretmæssigt tilbageholdt, hvorfor de har krævet, at hun straks bliver returneret til USA.