Tjener over 100 millioner om året i NBA: Nu skal han i hæren

Af: Nicolai Busekist

|

13/04/2023 07:57

Mest læste i dag

NBA-stjernen, der tjener over 100 mio. kr. om året, forlader nu basketball for en stund, da han skal i hæren.

Den finske stjerne Lauri Markkanen, der til dagligt spiller i NBA, der er den bedste basketliga i verden, vender inden længe retur til Finland.

Det skyldes ikke, at han er færdig med at spille basketball - kun for en stund. Han vender nemlig retur til Finland, da han skal aftjene sin værnepligtig, hvilket han ønsker at nå, inden der tages hul på en ny NBA-sæson i oktober.

At han pludselig skal i hæren, bliver noget af en omvæltning for den finske stjerne, der tjener mere end 100 mio. kr. om året. På trods af dette, har han ikke problemer med at skulle en tur i militærtøjet, siger han til ESPN.

"Det er obligatorisk, så vi skal gøre det, men vi gør det med stor stolthed også. Jeg synes, det sætter et eksempel at komme i hæren," lød det fra Markkanen, der spiller for Utah Jazz.

"Jeg er sikker på, jeg kan gøre det på en måde, så det ikke påvirker mine forberedelser til næste sæson."

Den 25-årige har haft den bedste sæson i NBA hidtil, og har nu besluttet, at det er tid til at få aftjent sin værnepligt. Det havde han planer om at gøre sidste år, men her gik det i vasken, hvorfor han ønsker at gøre det i år.

Til ESPN slår han fast, at han helst vil træne, men han håber, at han kan kombinere begge dele, så han ikke bliver slået helt ud af kurs, men i stedet får mulighed for at holde sine egenskaber på basketbanen ved lige.