Berørt Jonas Vingegaard taler ud: 'Det har været en underlig dag'

Af: Nicolai Busekist

|

13/09/2023 05:52

Jonas Vingegaard formåede tirsdag at køre sig til endnu en etapesejr i Vuelta a España, men der var ikke kun glæde at spore.

Mest læste i dag

Tirsdag kom det frem, at cykelrytter Nathan van Hooydonck havde været involveret i en bilulykke. Han er en af Jonas Vingegaards holdkammerater på Team Jumbo-Visma, hvorfor det ikke var en sjov dag på cyklen for danskeren.

Alligevel formåede stjernen at køre sig til endnu en etapesejr i Vuelta a España. Selvom han er ivrig efter at vinde endnu en Grand Tour, var det ikke, hvad der fyldte mest i tankerne tirsdag.

Derimod var det nyheden om holdkammeratens bilulykke, der optog mest plads i tankerne under tirsdagens etape i det spanske løb. Derfor tøvede han heller ikke med at beskrive det som en 'underlig dag', da han talte med pressen efter etapen.

"Det har været en underlig dag. Vi har været hele følelsesregistret igennem. Det var ikke rart at få det at vide i morges. Nathan er min bedste ven," sagde Vingegaard med tårer i øjnene til TV 2 ifølge Ritzau.

Da der var cirka fire kilometer til mål, valgte Vingegaard at sætte sit angreb ind, og han kunne derfor køre alene over målstregen. Dette sikrede ham samtidig 2.-pladsen i det samlede klassement.

Den danske stjerne kunne glæde sig over en god nyhed med 300 meter igen. Her fik han at vide, at Van Hooydonck, der tidligere torsdag blev lagt i kunstig koma, var i bedring.

"Det er ubeskriveligt, hvilken følelse jeg fik i kroppen af at få det at vide. Det betyder alt for mig," sagde Vingegaard.

Vingegaard fortalte også, at han følte sig rigtig godt tilpas på tirsdagens etape. Faktisk gik han så vidt at sige, at han følte, at han var tilbage på Tour de France-niveau.

På trods af det flotte resultat, det den gode nyhed om Van Hooydoncks forbedrede tilstand, der skabte mest glæde hos de danske Jumbo-Visma-rytter.

Onsdag skal Vingegaard igen afsted på en bjergetape. Forud for onsdagens etape, er han 29 sekunder efter holdkammeraten Sepp Kuss, der indtager 1.-pladsen.