Chris Anker Sørensen hædres under Tour de France

Af: Nicolai Busekist

|

27/06/2022 15:00

Mest læste i dag

Den tidligere professionelle cykelrytter Chris Anker Sørensen bliver hædret under dette års Tour de France.

Sidste år gik Chris Anker Sørensen bort i en alder af blot 37 år, da han under en cykeltur i Belgien blev ramt af en varevogn.

Det kom som et stort chok for hele landet, da han både som rytter og kommentator hos TV 2 har været meget vellidt i Danmark - og især blandt de danske cykelfans.

Når Tour de France-feltet cykle gennem Danmark på årets anden etape lørdag, vil der være lavet et stort maleri på en boldbane, der har til formål at hædre og mindes Chris Anker Sørensen.

Det er initiativtagerne bag indsamlingen 'For Chris', der i samarbejde med med robotfirmaet Turf Tank står bag maleriet af Chris Anker Sørensen. Det skriver Ritzau.

Det bliver en boldbane i Holbæk Sportsby, der kommer til at fungere som lærred for det store portræt, der kommer til at måle 40 gange 30 meter.

I og med, at det er et maleri, der bliver skabt i samarbejdet med robotfirmaet Turf Tank, er det naturligvis en programmeret robot, der kommer til at skabe maleriet, hvilket vil ske med 160 liter maling.

Man håber, at helikopterne, der filmer Tour de France fra luften, vil indfange det enorme maleri af Chris Anker, og bringe det ud til hele verden.