Contador melder ud: Han er favorit til at vinde Touren

23/06/2023 08:11

|

Nicolai Busekist

Foto: Jean Catuffe/Getty Images

Mest læste i dag

Alberto Contador er ikke i tvivl om, hvem der er favorit til at vinde Tour de France i år. Han mener, at det er danske Jonas Vingegaard. 

Til trods for, at han mener, at Jonas Vingegaard er favorit til at vinde, bliver det ikke nemt. Den spanske cykellegende er sikker på, at det bliver en tæt kamp mellem Vingegaard og Tadej og Pogacar. 

Den tidligere Tour de France-vinder forventer dog, at det bliver Vingegaard der kan vinde, hvad der formentlig bliver en meget tæt duel mellem de to rivaler. 

Contador understreger, at det særligt er Pogacars skadede håndled, der kan ende med at gøre en forskel. Det brækkede han under et styrt i Liège-Bastogne-Liège, og han har derfor været begrænset i sin træning forud for Tour de France. 

"Jeg bekymret for Pogacar på grund af hans brækkede håndled. Ikke så meget i forhold til, at der sker noget med håndleddet under Touren, men mere i forhold til, hvor meget det har ødelagt hans mulighed for at forberede sig optimalt frem mod løbet," siger Contador til Eurosport. 

Han peger dog også på, at Vingegaard har et stærkt hold med sig. Blandt andet kan han forvente at få hjælp fra en stjerne som Wout van Aert.  

"Det er en fordel for Vingegaard. Wout van Aert er ikke kun en afgørende rytter i bjergene – han er afgørende i alle terræner," siger han. 

Den spanske cykellegende mener, at Vingegaard og Pogacar er i en liga for sig. Derfor ser han heller ikke, at der er andre, der kommer til at udfordre om den samlede sejr i dette års udgave af cykelløbet.